De vill låta krogarna ha öppet till 04: "Ska vara en möjlighet"

Liberalerna tror att det kan vara positivt för Kalmars krogliv med den utökade möjligheten.

Positiv effekt med öppet till klockan 03:00. Nu föreslås ännu senare stängningar.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Så sent som i oktober 2011 beslutade kommunfullmäktige att ge näringsidkare möjlighet att söka alkoholserveringstillstånd till klockan 03:00. Detta då den förra stopptiden var 02.00. Förutsättningen var att verksamheten inte haft några anmärkningar under det senaste året. Nu har Liberalerna lämnat in en motion där man anser att man ska ges möjlighet att ha öppet ytterligare en timme längre, till klockan 04.00.

– Tanken är att det ska vara möjligt för de näringsidkare som vill att prova på det här. På Liberalernas initiativ har det tagits fram ett nytt program för uteserveringarna för att utveckla sin verksamhet. Vi gjorde också en förändring så sent som 2011 som vi tycker ha gett effekt. Vi tycker att det är rimligt att man ser över möjligheten att ge näringslivet ytterligare möjligheter, säger oppositionsrådet Carl-Henrik Sölvinger (L) till 24Kalmar.

Vid utvärderingen av utökade öppettider har man märkt att tryggheten ökade och våldet minskade då hemgången blev mer utspridd. Nu vill Liberalerna fortsätta utvecklingen. Liberalerna menar att Kalmar, som blivit utsedd till årets sommarstad fyra år i rad, är en stad som utvecklas.

– De argument som var emot förslaget senast tycker vi hade fel. Snarare blev det en minskat våld och en ökad trygghet. Sen finns det givetvis mycket annat man kan göra men jag tycker att Kalmarborna har hanterat detta på ett bra sätt och ser ingen negativt med det, säger Sölvinger.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar