Laddar

De ville bygga nytt från grunden – startade eget

Trion har flera år i branschen i ryggen. Nu står de på egna ben. "Det är häftigt att få göra en sådan resa."

delningar

Efter flera år som anställda på advokatfirman Kronan valde Josefine Dahlén och Niklas Eriksson att starta egen byrå. I måndags drog de i gång verksamheten med nya advokatfirman Dahlén & KappelKaggensgatan.

– Vi hade pratat om det ett tag och sedan dök den här lokalen upp. Då var det bara att slå till och köra i gång, säger Josefine Dahlén, som tog sin examen 2010.

Niklas Eriksson tog sin juristexamen 2010 och blev advokat för två år sedan. Till den nya firman plockade duon med sig Sofie Ståhl som ekonomiansvarig och administratör.

– Alla tre jobbade på Kronan och jag var sugen på ett nytt äventyr. Även om jobbet är sig likt är det kul att vara med från start, säger Sofie Ståhl.

Just att bygga upp något från grunden var det som lockade advokaterna att testa vingarna.

– Det är häftigt att få göra en sådan resa och sen tror jag att det är bra i en stad i Kalmars storlek att inte vara för stora. På de stora firmorna kan det lätt bli så att advokater jävar ut varandra med sina klienter, säger Josefine Dahlén.

Att det blev just advokatsyrket var inte helt självklart från början.

– Jag hade som mål att plugga i Göteborg. Först ville jag bli läkare, men kom in på juristprogrammet. Efterhand och med lite jobb på tingsrätten märkte jag att det var det här jag ville syssla med, säger Josefine.

Niklas visste däremot tidigt att han antingen ville bli lärare eller advokat.

– Det är mötena med människor som är det speciella med det här yrket. Den mänskliga kontakten där man ger människor råd och hjälper till, säger han.

– Ofta när folk vänder sig till oss har de någon form av problem. Att kunna vara en hjälpande hand då är stimulerande, säger Josefine.

Firman har nischat sig som en advokatbyrå arbetandes med humanjuridik, det vill säga exempelvis brottmål, familjerätt och socialrätt. Det mesta som har med människor att göra.