Defensivt storspel när KHC slog tabelltvåan: "Kändes lite avslaget"

. - Foto: Dennis Johansson

Kalmar HC avslutade snyggt med seger i grundseriens sista omgång.

delningar

Kalmar HC låg inför onsdagens hemmamatch mot Kristianstads IK på en åttondeplats i grundserien. En placering som kan vara avgörande för det kommande spelet i fortsättningsserien.

Sist KHC mötte dåvarande tabelltvåan Kristianstad förlorade man med 5-3 på bortais. Men efter en stark inledning av hemmalaget med två mål i första perioden luktade det revansch.

– Jag tycker det var en rätt snäll match, Kristianstad hade väl heller inte jättemycket att spela för och det märktes lite där ute, säger lagkaptenen Jimmie Svensson.

Både lagen kunde till slut peta in varsitt mål till och slutresultat blev alltså 3-1 till Kalmar.

– Jag tycker att vi höll ihop det bra och gör en bra insats i defensiven, något som vi framförallt jobbat på under senaste tiden. Så trots att det kändes lite avslaget där ute är det alltid skönt att få med sig tre poäng och lyckas hålla Mörrum bakom oss.

KHC:s åttondeplats innebär nu att laget får med sig fyra poäng in till fortsättningsserien. Och enligt Jimmie Svensson blir julträningen nu aningens lättare.

– Under uppehållet måste vi jobba på att sätta grunderna så vi har en stabil grund att stå på när vi går in i fortsättningsserien. Det gäller att vi är på topp om det ska bli fortsatt spel.

Känner du att laget har vad som krävs för att klara av den kommande utmaningen?

– Jo det tycker jag, och det är väl det som känts lite trist att vi har inte fått ut maximalt av den kapacitet som vi har. Så nu gäller det att ligga i hårdträning och sedan ut och köra ordentligt.

FAKTA

Kalmar HC – Kristianstads IK 3-1 (2–0, 0–0, 1–1)

Målskyttar, KHC: Kim Runemark 2, Evan Allen

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar