Laddar

DEL 3: Ironman, drömkvarn och Kraken

I den tredje av 24Kalmars återblickar på året som har gått kan du bland annat läsa om Heroes hour, dramat med en inlåst bebis och den klassiska frisörsalongen som bytte koncept.

delningar

Här hittar du ett antal av de artiklar som blev mest uppskattade under perioden juli-september.

Den stora folkfesten Ironman levererade igen. Den sista löparen Therese Ankarström fick stora hyllningar trots att hon var kvar för långsam för medalj. Istället fick hon ta emot en medalj av herrsegraren Clemente Alonso-McKernan som skänkte sin.

Här hittar du ett tv-klipp med komikern Måns Möller som gjorde sitt andra Ironman och här finns en lista på hur det gick för Kalmarborna i årets tävling.

Ölänningarna Andrea Karlsson och Björn Nilsson tog sig an det stora renoveringsprojektet med Strandtorps kvarn, tidigare känd som ”Våffelkvarnen”.

Många engagerades av den dramatiska händelsen på Hansa City där en mamma larmade att hennes sex månaders gamla bebis blivit inlåst i bilen – med nycklarna kvar i fordonet. Till slut fick en polispatrull krossa en ruta för att plocka ut bebisen.

Ett föräldrapar i Kalmar fick avslag på sin namnansökan för deras son, som de vill döpa till Kraken i mellannamn. Senare berättade familjen Mårtensson om historien bakom namnet.

Salong Mouche blev We Apartment när 25-åriga Wilma Enbom tog över den klassiska frisörsalongen efter sin mamma Fia. ”Nu är tanken att det ska vara ett helhetskoncept”.

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.