Laddar

Delade turer skrotades i Mörbylånga – nu trivs man bättre än någonsin

Personalen inom äldreomsorgen i Mörbylånga kommun trivs på sitt jobb. Mycket tack vare att de till skillnad mot med flera andra kommuner inte har delade turer vilket skapat ett gott arbetsklimat och nöjda medarbetare.

delningar

Flertalet kommuner använder sig av det som kallas för delade turer inom exempelvis äldreomsorgen. Ett system som innebär att personalen först arbetar några timmar på förmiddagen för att ha en paus i några timmar innan arbetsdagen fortsätter på eftermiddagen.

Mörbylånga kommun var dock tidigt ute med att inte ha delade turer till personalens stora glädje. I drygt 15 år har ett mer vanligt system tillämpats med sammanhängande arbetstider vilket skapat ett gott arbetsklimat.

Vi möter upp personalen i personalpoolen som har sitt kontor på Ladan i Färjestaden. Här sitter Sanna Österlund, Marie Pettersson, Martina Abrahamsson, Eva Rosengren och enhetschefen Torborg Karlsson som ett nav i kommunens arbete inom äldreomsorg. Ett glatt gäng, framförallt när vi börjar prata om att jobba i kommunen.

— Vi trivs jättebra här i Mörbylånga. Att vi är en så liten kommun där alla känner alla gör det väldigt kul att gå till jobbet, säger Sanna Österlund och får medhåll av kollegan Marie Pettersson:

— Det är fantastiskt att ha ett arbete där man känner att man kan hjälpa till. Att de vi jobbar med blir nöjda och att man kan vara deras högra hand är något extra, säger Pettersson.

Arbetsuppgifterna om dagarna varierar. Det är allt från att hjälpa folk att kliva upp på morgonen till att gå och handla, laga mat, tvätta och göra saker tillsammans. Just variationen i jobbet gör det än bättre.

— I och med att Mörbylånga är en så liten kommun är vi delaktiga på ett bra sätt. Det är man nog inte i en större kommun. Det är dessutom en vacker miljö på hela södra Öland och arbetet blir väldigt fritt vilket både vi och de vi jobbar med tycker om, säger Eva Rosengren.

Just att kommunen inte tillämpar delade turer utan att personalen kan ha sammanhängande arbetstider ger en gladare och mer välmående personal som då gör ett bättre jobb med de som de jobbar med. Det har visat sig genom att 95 procent av brukarna är nöjda med omsorgen inom hemtjänsten.

– Upplägget vi har nu är ju som du märker väldigt bra för oss då många är väldigt glada och mår bra. Jag tror vi har färre sjukskrivningar än om vi skulle ha delade turer och vi kan dessutom göra vårt arbete bättre.

– Vissa lägger fram att det skulle vara minskade kostnader med delade turer men jag tror inte det om man skulle mäta nöjdheten hos de vi jobbar med, sjukskrivningar och välmående, säger Torborg Karlsson, enhetschef.

Martina Abrahamsson i personalpoolen fyller i och hyllar att Mörbylånga slopat de delade turerna:

— Om vi skulle ha delade turer så skulle det definitivt märkas på arbetet. Arbetsmiljön skulle bli mycket sämre och jag tror att vi i personalen skulle må sämre. En stor anledning till att jag och vi trivs är ju att vi jobbar som vi gör, säger Martina Abrahamsson.

Att man skrotade delade turer tror Torborg har haft god effekt när det kommer till rekrytering av personal.

— Det tror jag absolut är positivt för oss när vi söker ny personal. Delade turer där båda passen kan hamna om tyngre arbete skullen inte tala till vår fördel när vi söker ny personal, säger Torborg Karlsson, enhetschef.

Innan vi lämnar Ladan avrundar Sanna Östlund vårt möte.

— Vi trivs fantastiskt bra här. Det är en härligt kommun att jobba i. Skulle jag sammanfatta det så är det väldigt familjärt att jobba här, avslutar hon och får medhåll av kollegorna.