Laddar

Delmål ett klart – KHC klart för alltrean

Serieledarna Kalmar HC tog tre nya poäng mot Virserum på bortaplan. I och med segern är man nu klara för alltrean som inleds första helgen i december. "Helt underbart", säger gnuggaren Mikael Friberg.

delningar

Kalmar HC tog sin tionde raka seger på bortais mot Virserum. Matchen lyckades man döda redan i den första perioden där man ryckte ifrån till en 3-0 ledning. Dessutom blev man klara för alltrean där de fyra främsta lagen får kvala till division 2 som är Kalmar HC:s stora mål.

– Det var faktiskt ingenting som vi pratade om eller diskuterade innan matchen. Självklart hade vi koll på det men det var inget som man funderade på, säger Friberg.

Efter en helt okej första period blev det ”Hawaiihockey” i den andra perioden. Något som mest gynnade Virserum enligt Friberg.

– Det gynnade mest Virserum. Den typen av ishockey vill inte vi spela. Det mesta positiva med den andra perioden var att vi gjorde en riktigt snyggt 4-0 mål där Linus Dahlstedt var sist på pucken, säger Friberg.

I den tredje och sista perioden var på man på tårna, tog många kloka beslut och gav inte Virserum någonting att gå på. Istället gjorde Linus Dahlstedt sitt 17:e mål för säsongen assisterad av Jacob Svensson. Summa summarum en riktig stabil och bra bortamatch av ett starkt Kalmar HC.

– En stabil bortamatch och skönt  för Rasmus Aro att hålla nollan, men vi är inte nöjda. Vi går för den elfte raka segern nu, säger Mikael Friberg.

I dag blev det även klart att backen Emil Lilja lämnar KHC och forsätter säsongen i Lenhovda.

Virserum SGF–Kalmar HC 0–5 (0–3, 0–1, 0–1)

Målen, KHC: Emil Ågren 2,Linus Dahlstedt 2, Daniel Johansson.

Skottstatistik: 22-46.

Publik: 119 (Virserums Ishall).

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.