Laddar

Det här är årets smak på Juleskum

Tidigare år har man testat på bland annat tomtegröt, clementin och pepparkaka. Redan nu kan man köpa 2017 års smak i butiken.

delningar

Trots att vi inte ens har nått mitten av september så har Eko stormarknad i Kalmar redan plockat fram Juleskummet på sin godisavdelning.

– Jag fick möjlighet att ta hem det redan nu och tyckte det skulle vara roligt att börja sälja med en gång. Det här känns som det mest populära julgodiset och jag vet att det är många som längtar, säger Calle Berletin som är dagligvaruchef på Eko i Kalmar.

Förutom de klassiska originaltomtarna och chokladdoppade hjärtan så är det även premiär för säsongens smak. I år är det skogsbäret lingon som har fått äran att smaksätta skumtomtarna.

– I år tycker jag att de lyckades med smaken. Förra årets tomtegröt var jag verkligen inget fan av. Den här tycker jag ändå är lite syrligare än originalet utan att lingonsmaken tar över alldeles för mycket, säger Calle.

Vilken smak hade du velat se till nästa år om du hade fått välja?

– Svår fråga, det känns som att de redan har haft med många självklara julsmaker. Men kanske hjortron? Är det juligt? Jag tror jag överlåter det till proffsen.

Trots att Juleskummen tar oss ett steg närmare december så kommer det fortfarande att dröja cirka tre veckor innan resten av julgodiset kommer fram.

Musten och julkalendrarna kommer vecka 40 och då börjar vi sälja det. Sedan börjar vi bygga vår julavdelning vecka 43 vilket jag skulle säga är ganska vanligt, avslutar Calle.