Laddar

”Det har inte varit optimalt”

Henri Anier kom till KFF för att spela – men skadade sig direkt. "Det har varit ett bakslag för mig, men sån är fotbollen", suckar estländaren.

delningar

Den estniske landslagsmannen värvades strax innan transferfönstret stängde. Tanken var att han skulle tillföra tyngd och kraft på anfallspositionen. Men det dröjde inte alls länge innan 25-åringen stötte på trubbel och hamnade, precis som många andra den senaste tiden, på skadelistan i och med sin lårskada.

Nu är han lyckligtvis skadefri på nytt och kommer att vara med i truppen som ska ta sig an IFK Norrköping under lördagen.

Det har inte varit optimalt. När man kommer till ett nytt lag vill man såklart få en bättre start, medger Anier som nu efter att skadan läkt på ett bra sätt väljer att hylla KFF för den fina behandlingen.

Hela rehabträningen har varit klockren. Jag har verkligen fått all hjälp jag behöver och har hela tiden känt att det blivit bättre, säger han.

Att komma till en ny klubb och skada sig direkt är väl ingen höjdare?

– Nej det är det ju inte. Det har varit ett riktigt bakslag för mig men samtidigt gäller det att kriga på och försöka se det positivt.

Trots skadan, hur tycker du första tiden med laget har varit?

– Jag kan säga så här – jag njuter av varje minut och har verkligen kommit in i laget på ett kanonbra sätt. Men det har samtidigt varit tufft att stå åt sidan. När man kommer som ny till en klubb så vill man in och bidra direkt och visa vad man kan. Men sån här är fotbollen, suckar Henri Anier.

Kalmar FF ser ut att starta med Mahmoud Eid och Måns Söderqvist på topp. Peter Swärdh har tidigare sagt att det är oklart hur han kommer att använda de spelare som nyligen kommit tillbaka från skada. Om Anier kommer få speltid i lördagens match är därför i nuläget högst oklart.

Relaterade artiklar