Laddar

Efter Afrikaresan: ”Detta har ändrat min verklighet”

Resan till Afrika gav insikter om hur svenska myndigheter kan hjälpa marockanska gatubarn.

delningar

Den 16 mars påbörjade Alexander Louhichi och kollegan Mehdi Chafik en resa till Tanger i Marocko som varade i åtta dagar dagar. De båda är på olika sätt involverade i projekt som fokuserar på sociala utmaningar i samhället och syftet med resan var att försöka besvara frågan om hur relationen mellan marockanska gatubarn och svenska myndigheter kan förbättras.

Resultatet av resan blev bättre än de hade hoppats på.

– Vi har dokumenterat mycket och har därför fått in väldigt mycket utbildningsmaterial. Nästa steg är att lyfta ämnet och utbilda genom föreläsningar för att på så sätt komma fram till långsiktiga lösningar, säger Alexander Louhichi.

Han berättar att marockanska gatubarn som målgrupp är väldigt tuff att jobba med för organisationer som exempelvis Fryshuset, då många ofta har levt i missbruk och från början hyser ett förakt för myndigheter.

Utifrån lärdomarna resan har givit honom inser Alexander Louhichi att det är viktigt att sätta dessa barn i centrum för att kunna hjälpa dem.

– Det viktiga när man jobbar med utsatta barn är att bygga upp en tillit och svenska myndigheter måste också se till att jobba där var barnen finns. Denna resa har ändrat min verklighet och skapat motivation att utföra ett gott socialt arbete, menar Alexander Louhichi.

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.