Detta stör sig svenskarna mest på i badrummet

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Topp fem: Det här irriterar oss mest i badrummet.

Har du någon gång stått i duschen men irriterat dig på en svag vattenstråle? Då är du inte ensam.

För många är badrummet en plats för avskildhet och ro. Men badrummets utseende kan ibland förtas av ogenomtänkta detaljer eller trasig inredning.

En ny undersökning från sanitetsleverantören Grohe visar nämligen att dåligt vattentryck i duschen är svenskarnas värsta irritationsmoment i badrummet, det irriterar nästan varannan svensk.

Därefter stör sig svenskarna på dålig belysning och svårigheter med att reglera vattentemperaturen. Det uppger fyra av tio. Nästan lika många irriterar sig på droppande kranar.

Generellt upplever kvinnor fler irritationsmoment i badrummet än männen. Dock är det fler män än kvinnor som irriterar sig på för små duschutrymmen.

– Även i ett snyggt badrum kan det finnas saker som sänker helhetsintrycket. Droppande kranar och duschmunstycken är inte bara irriterande. De slösar dessutom vatten helt i onödan. Ett tips är att välja en snålspolande kran vid en stundande badrumsrenovering. De är bättre för både miljön och plånboken, säger Christina Holmberg, marketing manager på Grohe Sverige i ett pressmeddelande.

Topp 5 – svenskarna största irritationsmoment i badrummet:

1. Dåligt vattentryck i duschen

2. Dålig belysning

3. Svårt att reglera vattentemperaturen

4. Droppande kranar och duschmunstycken

5. Läckande toaletter

FAKTA

Om undersökningen:

Undersökningen är genomförd av opinions- och marknadsundersökningsföretaget Ipsos Norm på uppdrag av GROHE Sverige. Undersökningen genomfördes den 26–28 april 2019 i form av en webbenkät. Sammanlagt har 1 021 personer deltagit i åldrarna 18 år och äldre. Resultatet är statistiskt säkerställt och riksrepresentativt.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar