Digitalisering i fokus på näringslivsdagen: "Väldigt spännande"

Näringslivsdagen gick av stapeln i KalmarSalen.

delningar

Under måndagen anordnades Näringslivsdagen 2018 i KalmarSalen av Swedbank. Mellan klockan 14:00 och 18:00 föreläste fyra personer på scenen i KalmarSalen, två externa och två interna. När 24Kalmar tittade förbi KalmarSalen hade Ashkan Fardost och Anna Fogelström precis föreläst om dagens ledord – digitalisering. Något som tagits emot väl av åhörarna.

Anders Johansson och Daniel Svensson.

– Jag tycker att det är spännande att lyssna på företag i samma bransch där vi jobbar. Hur de resonerar, att vi har samma typ av problem och att vi drar åt samma håll samt att det är problematik som även vi dras med, så det är verkligen intressant för vår del, säger Anders Johansson från Länsförsäkringar.

– Jag kan bara hålla med, det är kul att se och någonstans är det nog bara början. Både i vår bransch men även sett till andra branscher i hur mycket man faktiskt kan göra, underlätta och effektivisera, fyller kollegan Daniel Svensson i.

Att få se hur det fungerar i andra branscher och hur de tänker är något som uppskattas – och något som ger åhörarna egna idéer och något som föder nya tankar.

– Det är kul att man känner att man kan applicera olika delar, plocka in och använda dem i vår verksamhet, egentligen ett sätt att sjunga upp sig på, vad som händer i det egna näringslivet och i övriga världen lite "vad är på gång?", säger Daniel Svensson.

– Ja men det blir lite så, hemma på kammaren är det svårt att lyfta blicken och nu får man hjälp av andra som sitter och faktiskt har det lite som jobb att lyfta blicken och det är bra att bli matad och få egna idéer hur vi ska gå vidare, menar Anders Johansson.

Johan Eriksson och Per Holm.

Per Holm från fastighetsbolaget Klövern tycker att dagen har varit intressant hittills och att få sig en liten inblick i framtiden är en av höjdpunkterna idag.

– Det är väldigt spännande att få höra lite om framtiden och se vad som händer. Man tänker lite "hur ser framtiden ut?" och det har varit väldigt trevligt och bra hittills, säger han.

Johan Eriksson från Bilkompani Kalmar håller med.

– Det är spännande tankar. Och utvecklingen går verkligen snabbt framåt.

Marie Fuhr, kontorschef på Swedbank i Kalmar, varför anordnar man en sådan här dag?

– För att vi vill ge inspiration till våra kunder, kanske framförallt våra företagskunder och ge tillbaka litegrann det vi har kompetens till. Sen handlar det om att man ska få se vad som händer i omvärlden med digitaliseringen och hur det kan påverka om jag är med i digitaliseringen eller om jag inte är med i digitaliseringen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar