Laddar

Dissade Kalmarflytt – behåller direktörslön till år 2020

Generaldirektören valde själv att inte flytta med E-hälsomyndigheten till Kalmar – ändå får han behålla den sexsiffriga lönen i tre år. "Det är väl så regelverket ser ut antar jag".

delningar

I slutet av oktober rapporterade 24Kalmar om att E-hälsomyndighetens generaldirektör Torsten Håkansta inte flyttar med från Stockholm till Kalmar. Nu avslöjar tidningen Dagens Medicin att Håkansta behåller samma lön som tidigare, trots att det är han själv som valt att inte flytta med myndigheten.

– Jag meddelade tidigt att jag inte hade för avsikt att stanna kvar eftersom jag inte kunde tänka mig att flytta med till Kalmar, säger Torsten Håkansta till Dagens Medicin.

Håkansta kommer fram till år 2020 att fortsätta tjäna 106 100 kronor i månaden. Anledningen till det är att han inte har sagt upp sig från sin tjänst utan i stället får titeln generaldirektör i regeringskansliet.

– Det är väl så regelverket ser ut antar jag, säger Torsten Håkansta.

Regeringsbeslutet att anställa Torsten Håkansta som generaldirektör i regeringskansliet är underskrivet av socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) och socialdepartementets personalchef Brigitta Carlsson. Enligt Birgitta Carlsson är praxis att anställningen som generaldirektör flyttas till regeringskansliet fram tills att förordnandet går ut om generaldirektören själv inte väljer att säga upp sig. Men det är regeringen som fattar beslut i varje enskilt fall, uppger Dagens Medicin.

Vilka arbetsuppgifter Torsten Håkansta får i regeringskansliet är inte klart ännu.

 

Relaterade artiklar