Laddar

Djordjevics nya fokus: En tränarkarriär – träffar division 2-klubb på fredag

Fyra år i Kalmar FF. Nenad Djordjevic får inget nytt kontrakt. Nu siktar serben på en tränarkarriär – och träffar en division 2-klubb under fredagen.

delningar

Nenad Djordjevic var inne på det i en intervju med 24Kalmar.se i slutet av september – att den här hösten kunde vara den sista i Kalmar FF.

Nu är det definitivt. Efter fyra säsonger finns det inte längre någon plats i KFF – inte som spelare och inte heller som ledare i den nya organisationen – för den 36-årige serben med meriter från både VM och Champions League.

Djordjevic fick beskedet tidigare i veckan.

– Det var rätt väntat, jag är realist. Jag hade förberett mig på det. Visst, med tanke på mina kvaliteter och min långa erfarenhet hade jag hoppats på en coachroll i organisationen men det är som det är. Jag har överlag haft fyra bra år i Kalmar FF, jag har träffat många bra människor och några av dem kommer att vara vänner för livet – och för det är jag tacksam.

Nenad Djordjevic kommer nu att fokusera tränarkarriären och 24Kalmar.se kan avslöja att Djordjevic har ett fredagsmöte inbokat med Nybro IF, nykomlingen i division 2.

– Det stämmer. Men jag vet inte vad det kommer att leda till eller om det kommer leda till något så du får återkomma.

Vilka steg tar du mot en tränarkarriär nu? – Jag kommer att uppgradera mig inom fotbollen, förkovra mig. Jag kommer att resa en del för att få inspiration, hem till Serbien och kanske Italien. Det kan bli så att jag tar min tränarlicens i Serbien, säger Nenad Djordjevic.