Dramatik när Kalmar HC tog sig till playoff: "Nu är vi storebror"

Kalmar släckte under tisdagen Nybros säsong. - Foto: Faton Pasho

Mikael Friberg tog tag i taktpinnen när det skulle firas. "Det här såg man inte komma för några år sedan"

delningar

Kalmar HC är nu klara för kval mot Allsvenskan efter derby seger inför ett fullsatt Iffehallen. Trots detta var det inte det som stod i centrum när man firade segern mot Nybro Vikings. Fokus la man istället på att man gjort det igen, slagit Nybro och lagt dem bakom sig.

– Nu är vi storebror, punkt slut. Det känns så jävla gott, vi varnade dem innan säsongen. Det är fantastiskt att spela sådana här matcher. Man njuter varje gång. Det är speciellt som Kalmarkille. Nu ska vi kvala mot Allsvenskan, den såg man inte komma för några år sedan, säger Mikael Friberg, trotjänare och spelare i Kalmar HC.

På onsdag spelas sista seriematchen innan ett historiskt playoff för Kalmar. Då ska man inte chansa med några spelare.

– Vi träffas imorgon och lägger upp lite planer. Framförallt så kommer vi självklart att matcha de som har fått mindre istid på onsdag i Tyringe, det är inget snack om det. Vi vilar alla tveksamheter, gränsfall. Sen ska vi i lugn och ro förbereda oss inför vad vi nu kommer att få möta, säger huvudtränare Lenny Eriksson.

Hur var känslorna under matchen?

– Det var berg och dalbana. Vi kom ut och tog ett bra kommando i matchen. Sen i andra perioden så var det som agerade och vi som reagerade. Där såg det riktigt illa ut och vi kände att vi fick ta en time out och försöka stoppa blödningen. Då svarade vi upp med två snabba mål och gav oss ett bra utgångsläge inför tredje, säger Eriksson.

Precis i början av periodpausen inför den sista perioden gick brandlarmet i Iffehallen. Detta gjorde att hallen fick utrymmas och den sista perioden blev några minuter försenad.

– Efter att brandlarmet hade gått så redan i första minuten blev en spelare av med en hjälm och tvingades byta. Då satte de en sargretur och det var 3-4. Nybro var i förarsätet i långa perioder av matchen. Det är en klyscha men man måste tro på det i 60 minuter och med lite tur och skicklighet så fick vi in kvitteringen, säger Eriksson.

Kvitteringen kom med bara 30 sekunder kvar av matchen. Detta tvingade fram en förlängning som trots mängder av chanser slutade mållös. Även under straffläggningen blev det dramatik men till slut kunde storspelande Kalmarmålvakten Alexander Nilsson ge Linus Dahlstedt chansen att avgöra och därmed var segern bärgad.

FAKTA

KALMAR HC – NYBRO VIKINGS 5-4 e.s (1-2, 2-1, 1-1, 1-0)

Mål, Kalmar: Linus Dahlstedt 2, Kim Runermark, Robin Dahlstedt, Jesper Sellin.

Mål, Nybro: Dennis Santesson, Johan Järefelt, Alex Ek, Rasmus Johansson

Publik: 1250

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar