Laddar

Dramatiskt och irriterat när FBC föll: ”Det är en stor domarskandal”

Det blev rejält irriterat när Partille IBS avgjorde i slutsekunderna mot FBC Kalmarsund i damernas division 1. "Jag har aldrig varit med om något liknande. Det är en stor domarskandal", säger FBC Kalmarsund-tränaren Niklas Nilsson.

delningar

Det blev en svängig match när FBC Kalmarsund föll tungt hemma mot Partille IBS i Kalmar Sportcenter. Duktiga Julia Rindhagen svarade för sitt andra mål för dagen när hon kvitterade till 5-5 med dryga minuten kvar att spela, och det var även hon som fick ett gyllene läge att avgöra.

– Jag kommer gräma mig över det i kväll, men det är bara att ta nya tag, säger Julia Rindhagen.

Känslan nu? – Det känns piss, rent ut sagt. Vi snackar väldigt mycket om hur vi ska anfalla, men tappar det defensiva spelet totalt och släpper in alldeles för lätta mål. Det känns jättetråkigt, säger Julia Rindhagen.

Avgörandet blev omtalat. Julia Rindhagens skott stoppades av en liggandes Partille-back. En aktion som borde ha resulterat i straff för hemmalaget, men i stället valde domarna att fria och Partille kunde kontra in avgörandet.

– Det är en stor domarskandal. Det är solklar straff, och i stället går de upp och avgör. Jag har aldrig varit med om något liknande. Att inte ha känslan i ett matchavgörande läge är fruktansvärt och de vägrar ta en diskussion efteråt, säger FBC Kalmarsund-tränaren Niklas Nilsson.

Vad är det som avgör annars i dag? – Vi möter en duktig målvakt igen, men samtidigt släpper vi in för mycket mål bakåt. Vi brukar vinna matcher när vi gör fem mål i en match. Vi kommer inte upp i nivå, och behöver fler spelare som producerar.

Det är en match ni borde ha vunnit? – Ja, jag tycker inte ens de är bra. Vi ska vinna den här matchen, men det bästa laget vinner inte alltid.

FBC Kalmarsund–PartillE IBS 5-6 (2-1,1-3,2-2) Skott: 22-13. Mål: 0-1 Johanna Dahlin, 1-1 Självmål, 2-1 Julia Rindhagen (Matea Corkovic), 2-2 Sara Johnsson, 2-3 Therese Lendt, 2-4 Johanna Dahlin, 3-4 Annie Nilsson (Emma Andersson), 4-4 Annie Nilsson (Emma Andersson), 4-5 Kristina Zimmermann, 5-5 Julia Rindhagen (Josefine Bengtsson), 5-6 Johanna Andersson.

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.