Laddar

Drogpåverkad körde fel håll i rondell – saknade körkort

Den 24-årige mannen skadade tursamt nog ingen när han under höga hastigheter körde på fel sida vägen. Polisen påträffade även vapen i hans bil som ska ha använts vid ett dödshot mot två andra personer.

delningar

Mannen, som inte har ett körkort, ska ha kört i höga hastigheter, svängt åt fel håll i en rondell, kört på fel sida vägen, kört om annat fordon på insidan samt kört på skyddsbarriärer som fanns på vägbanan för att spärra av arbetsområde. Detta inträffade på vägar i Kalmar i slutet av maj i år.

Han ska även ha varit påverkad av antingen hasch eller marijuana vid tillfället. I bilen hittade polisen även en kniv och yxa. Vapnen kan kopplas till andra brott som mannen också åtalas för.

Han ska ha hotat två andra personer genom att springa efter dem med en kniv och sagt att han skulle döda dem. Detta inträffade under slutet av april i Rinkabyholm.

Mannen står nu åtalad för vårdslöshet i trafik, olovlig körning, rattfylleri, brott mot knivlagen, olaga hot och ringa narkotikabrott på fyra punkter. Han erkänner alla brott förutom brott mot knivlagen och olaga hot.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.