Drömmen om Allettan gick i kras: "Vi kom in med 80 procent"

. - Foto: Dennis Johansson

Under onsdagskvällen ställdes Kalmar HC mot formstarka Kallinge/Ronneby.

delningar

Under onsdagskvällen ställdes Kalmar HC mot formstarka Kallinge/Ronneby IF på bortaplan. Ett lag man förlorade mot senast när man möttes i oktober, och som man behövde slå för att ha en realistisk chans att nå den femte och sista platsen till Allettan.

Men efter Kalmars ledningsmål, 6.37 minuter in i första perioden, skulle det sedan gå utför för bortalaget. Efter första perioden hade nämligen hemmalaget en 2-1-ledning och kunde sedan utöka den ledningen till 3-1 efter den följande perioden.

– Det var då inte så mycket mer att göra än att gå ut och köra, tro på laget och försöka vända på steken. Och vi lyckas få till en reducering men sedan släcks lyset när de petar in 4-2-målet. Vi kände att vi hade chansen att vända men deras sista mål blir ett väldigt psykologiskt sådant som stänger matchen lite, säger lagkaptenen Jimmie Svensson.

14.49 in i tredje perioden gjorde nämligen Kallinge matchen sista mål. Och slutresultatet i Soft Center Arena blev därför alltså 4-2 till hemmalaget.

– Vi gör ingen bra match, och det måste man göra mot Kallinge som är snäppet bättre. Så vi kommer helt enkelt inte upp i den kvalitén som behövs, vi kom in med 80 procent och då vinner man inte.

Drömmen om Allettan gick därför alltså i kras för Kalmar HC. Men enligt lagkaptenen handlar det nu istället om att ge laget de bästa förutsättningarna till fortsättningsserien genom att få med sig bonuspoäng från grundserien.

– Vi ser inte det som något misslyckande att vi inte nådde Allettan, men sedan var det såklart något som vi strävade efter. Men så är det ibland. Dock finns det som sagt andra möjligheter så det gäller att ladda om batterierna försöka ta med sig så många bonuspoäng som möjligt till spelet efter jul.

FAKTA

Kallinge/Ronneby – Kalmar HC 4-2 (2-1, 1-0, 1-1)

Målskyttar, Kalmar: Kim Runermark och Oliver Styf

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar