Laddar

Drömvärvningar på KHC:s radar: ”Vore fantastiskt”

"Bland de profilstarkaste vi har haft i hockey-Sverige de senaste tio åren."

delningar

Sajten Hockeypuls var först med att rapportera om att Kalmar HC jagar de stora hockey-profilerna Per Ledin, 38 och Conny Strömberg, 41.

Ledin står för tillfället utan klubb och Kalmar HC har för avsikt att ta kontakt med den förre HV71-, Luleå-, och Färjestadsspelaren.

– Frågan är gratis och den kommer vi att ställa till både Per och Conny, bekräftar KHC-ordföranden Tobias Johansson.

Conny Strömberg stod för 27 poäng i allsvenska Västervik förra säsongen och inledde det här spelåret i norska Lørenskog. Det kontraktet avslutades i helgen.

– Vi ställde frågan till Conny i somras och en ny kontakt är redan tagen. Vi får se vart det landar, säger sportchef Roger Nyström.

– Det är orimligt att få båda. Men skulle en av dem vilja komma till oss vore det helt fantastiskt. Det är trots allt så att de här två grabbarna är bland de profilstarkaste vi har haft i hockey-Sverige de senaste tio åren, säger Tobias Johansson.

Vad skulle det betyda om någon av dem vill komma till Kalmar? – Det skulle locka mängder med publik till Iffehallen och intresset skulle höjas avsevärt. Sedan får man inte glömma bort att de är väldigt duktig hockeyspelare. Men vägen från en kontakt till skrivet kontrakt är lång.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.