Laddar

Dubbelt Lars Kagg efter makalöst sudden death-drama

Gymnasierugbyn 2016 kommer gå till historien som en av de mest dramatiska avslutningarna någonsin. "Det kunde gått precis hur som helst".

delningar

Den 43:e upplagan av gymnasierugbyn ägde under torsdagskvällen rum i Kalmar Sportcenter. Inför en fullsatt hall blev det Lars Kagg som tog storslam och lyckades ta första dubbelsegern sedan 2008.

– Det är helt underbart, vi har haft så många motgångar under uppladdningen med skador och annat och sen går vi ut och tar en dubbelseger, det är helt fantastiskt, säger tränaren Adnan Beckovic. 

Som fick se sitt tjejlag gå ut och fullständigt köra över sitt motstånd i första perioden. De kunde kvittera ut en 3–0 ledning efter de första 15 minuterna och det tack vare måldrottningen Jenny Svensson som gjorde alla tre mål. 

Även herrarna var det starkare laget under första perioden och tag snabbt tag i taktpinnen. Det var förra årets hjälte – Dennis Johansson Fors som inledde årets målskytte.

Det märktes tidigt att Lars Kaggs tjejer var det starkare laget och med Jenny Svensson tillsammans med centern Anna Gunnarsson i storform fanns det inget som kunde stoppa det vitklädda Lars Kagglaget.

4–0 efter två perioder blev till slut 5–0 efter tre och vild glädje utbröt i hallen.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Vi är ett så starkt lag, vi vinner på gemenskapen och sammanhållningen, helt underbart – nu ska jag fira, säger hon mitt i segervimlet.

Om tjejmatchen var en defilering från Lars Kaggs sida var killmatchen något helt annat. Det var en match som fick varenda person i sporthallen att hålla andan.

Tredje perioden var något utöver det vanliga. 1–0 till Lars Kagg blev 1–1 genom Robin Eklund i Stagg/Jenny. Innan greppet återigen gick över till Lars Kaggs fördel efter mål av Calvin Silverstrand som under matchen var ett ständigt hot mot motståndarförsvaret. Som å andra sidan hade planens stora gigant – Albin Borgryd. 

Stagg/Jenny-kaptenen var en bjässe i försvarsspelet och användes även som offensiv block i slutskedet av matchen då Stagg/Jenny återigen skulle kvittera. Med 20 sekunder kvar av matchen lyckades Niklas Dolk lura upp hela Lars Kagglaget på läktaren och placera den 3 kilo tunga bollen på mattan. Ett mål som tog matchen till förlängning.

Väl där – i den andra förlängningsperioden var det Calvin Silverstrand som fick avgöra för sitt kära Lars Kagg. Därmed tog Lars Kagg en dubbelseger för första gången sedan 2008. En historisk händelse efter en historisk kväll där idrotten visade upp sin absolut bästa sida. 

Gymnasierugbyn 2016

Tjejerna: Lars Kagg – Stagg/Jenny  5–0 (3-0, 1-0, 1-0) 

Period 1  Jenny Svensson 3

Period 2 Anna Gunnarsson

Period 3 Jenny Svensson

Killarna: Lars Kagg – Stagg/Jenny 3–2 eft.förl. (1–0, 0-0, 1-2, 0-0, 1-0) 

Period 1 Dennis Johansson Fors

Period 3 Robin Eklund Calvin Silverstrand Niklas Dolk

Period 5 Calvin Silverstrand

 

Relaterade artiklar