Dubbla seriesegrar för Kalmar VBK

Både herrlaget och damlaget lyckades vinna sina serier.

3 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Vid ett sammandrag spelade herrlaget för att hedra Philip Mucci som skadade foten riktigt illa under en träning.

Förra helgen blev det klart med två seriesegrar Kalmar Volleybollklubb. Damernas utgångsläge innan sista sammandraget var en andraplats i tabellen. För att bli seriesegrare behövde man slå både Karlskrona och Växjö under lördagens tävling i Eksjö. Väl på plats visade det sig att Karlskrona inte ens kommit till tävlingen. 

– Då var det fullt fokus på att slå Växjö, säger Johanna Stjernsten, spelare i Kalmar VBK.

I gruppspelet mötte Kalmar VBK alla lag. I gruppen förlorade man mot Växjö i två raka set. Det betydde att Växjö var rankade etta och Kalmar två inför finalmatchen. 

– Väl i finalmatchen fick vi slita och kämpa. Ställningen svängde till Växjös fördel och sedan tillbaka till vår igen. Varje boll blev viktig att kriga för. Tillslut kom vi in bättre och bättre i matchen mot ett Växjö som verkligen toppat laget inför denna omgång. Tillslut krigade vi hem poängen och vann matchen och där med totalen i division 3, förklarar Johanna.

Kalmar VBK:s herrar inledde årets inomhussäsong knackigt och lyckades inte vara med i toppstriderna under de första sammandragen. När laget sedan kom igång kom man också ikapp toppen och stod sedan länge i en kamp med Karlskrona. Inför det sista sammandraget var förutsättningarna glasklara. Kalmar var tvungna att vinna samtidigt som Karlskrona blev bäst trea.

– Vi kom tvåa i vår grupp och fick därför möta vinnaren i den andra gruppen, Karlskrona. Efter en nervös tresetare stod det klart att vi gått vidare och att Karlskrona blir som bäst trea. I finalen mot VUGI fanns det bara ett alternativ, att vinna, säger Jakob Nordin, spelare i Kalmar VBK.

I finalen mot VUGI blev det seger vilket också innebar serieseger för Kalmarlaget.

– Efter säsongens bästa lagprestation var segern ett faktum. Vi hade vunnit sammandraget, Karlskrona kom fyra och guldet var vårt, förklarar Nordin.

Under säsongen har laget bestått av en mix av äldre spelare med rutin från högre spel och en del yngre spelare. Man fick inför säsongen in en ny passare, Konrad Jonsson som med sina 205 centimeter nog är en av landets längsta passare. Man fick också förmånen att träna och tävla med Henrik Norrby som bland annat har erfarenheter från Elitserien.

– När en sådan spelare kommer in i ett lag höjer alla sin nivå ett par snäpp, säger Nordin.

Ytterligare spelare som varit framträdande i laget är Emil Jacobsen och den blott 16 år gamla Nezar Harouk.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar