Laddar

Duran & Mollan gör en resa genom tiden

Förra året gjorde gänget bakom Duran & Mollan allsångsshow en tidsresa genom den egna karriären men denna gången blir det en tidsresa genom historien.

delningar

Det blir ett elfte år med allsångsshow för gänget bakom Duran & Mollan och för tionde året i rad så kommer man att hålla till vid Kalmar slott.

Förra året hade man en jubileumsshow full av gamla hits då man firade 10 år. I sommar är planen att göra ytterligare en resa tillbaka i tiden men på ett annat sätt. Det är karaktären Vaktis som försöker sig på att bygga en tidsmaskin som kommer ta gänget till olika tidsepoker.

– Vi har länge funderat på hur vi kan involvera slottet i vår show och nu får vi verkligen göra det genom dess historia. Vi har fått fräscha upp våra egna kunskaper för att kunna skriva manuset. Det finns också en pedagogisk tanke om att få lära ut till barnen, säger Anna Rydell.

Som vanligt kommer gänget på scen, beståendes av Anna, Martin Rydell, Ida Seve, Niklas Brevestedt och Hans-Bertil Hagström, att bjuda på sina egenskrivna klassiker som barnen i publiken har lärt sig och sjunger med till. Inför årets show har pysslat ihop en nyskriven låt, Hopp i Tiden, som släpps inom kort.

– Det har också blivit tradition att köra låtar från årets Mello. Publiken saknar det om de inte får några låtar därifrån så vi har några förberedda, säger Anita Hagström.

De flaggar också för att det kommer bli en hel del klädbyten för gänget.

– Vi är bara fem stycken på scen men publiken kommer att träffa på desto fler karaktärer. Det kan vara så att bland annat Duran och Mollans farmor kommer och kanske ännu äldre människor, säger Martin Rydell.

– Det som är kul med årets tema är att barnen i publiken kan få se hur deras mormor och morfar klädde sig när de var unga och hur de dansade, säger Anna.

Premiär för Tidsresan är den 2 juli och sedan fortsätter föreställningarna varje måndag och onsdag fram till den 6 augusti.

– Man blir alltid så stolt när man står på scenen och ser alla glada barn som dansar och sjunger med, säger Martin.

– Jag som står bredvid scenen ser verkligen hur alla har ett stort leende på läpparna under showen, det spelar ingen roll om man är barn eller vuxen, säger Anita.

Biljetter och mer information går att hitta här.

Relaterade artiklar