Laddar

Dystert skadebesked för Elm: ”Kan inte ge någon prognos”

Kalmar FF har haft en mycket tuff inledning på Allsvenskan. I måndags utgick Rasmus Elm skadad och det kan dröja innan han är tillbaka på planen.

delningar

Efter premiärsmällen med 1-5 mot IF Elfsborg satsade Kalmar FF på revansch i Smålandsderbyt mot Jönköpings Södra IF. Där blev det dock en ny tung förlust och den välbefolkade skadelistan utökades med både Rasmus Elm och Marko Biskupovic. Elm fick byta redan efterdrygt 20 minuters spel.

Förutom att Rasmus Elm kände av problem med ryggen och höften hade han sedan tidigare en fraktur på båtbenet efter matchen mot Hammarby IF i omgång 2.

KFF:s sjukgymnast Kjell Svensson vågar inte ge något besked kring när Elm kan vara tillbaka. I nuläget är det osannolikt att Elm kan spela måndagens bortamatch mot Sirius.

– Rasmus gick av på grund av lite problem med en höft och tidigare har han haft lite ryggproblem också, det är säkert kopplat till varandra. Dessutom har han en handskada som han fick mot Hammarby som vi också jobbar med, så det är mer problem där. Så den har faktiskt högsta prio just nu, säger Kjell Svensson till Fotbollskanalen.

Mittbacken Marko Biskupovic ådrog sig en befarad hjärnskakning mot J-Södra och är osäker på spel mot Sirius. Om han inte kan starta är det sannolikt att Markus Thorbjörnsson, som hade en mycket jobbigt afton i premiären mot Elfsborg, är tillbaka i startelvan.

Papa Diouf fick kliva av strax före måndagsmatchen på grund av problem med låret. Även hans medverkan på måndag är osäker. Sedan tidigare finns Ismael, Måns Söderqvist, Herman Hallberg och Viktor Agardius på KFF:s skadelista.

Efter tre Allsvenska omgångar är KFF sist i tabellen med en poäng och nio insläppa mål, klart flest i serien.

Relaterade artiklar