Laddar

E22-profilen tackar för sig: ”Ska unna mig lite fritid”

Den snart 70-årige byggledaren Bertil Jidflo ser slutet på karriären. Mer tid åt familjen och att resa hägrar.

delningar

Tidigare i december invigdes nya E22 sydväst om Kalmar. Under de 2,5 år som arbetet har tagit har Trafikverkets byggledare Bertil Jidflo gjort oräkneliga intervjuer om allt från trafikstockningar och omläggningar till planterandet av 600 000 blomlökar.

– Det är det största projekt jag har varit inblandad i. Jag sorterade just tidningsartiklarna och det blev en hel pärm. Sedan har det ju varit radio också, säger Bertil Jidflo.

Hur är det att jobba med samma projekt under så lång tid? – Det är jäkligt spännande för hela tiden är det nya grejer som händer. Man börjar med grunden och att rensa upp marken och slutar med att måla asfalt. Det är många moment och därför blir det aldrig tråkigt.

I mars fyller Söderåkra-sonen Jidflo 70, och han står nu i valet och kvalet om han ska hoppa på fler projekt eller om han ska bli pensionär ”på riktigt”.

– Det är fifty-fify. Dyker det upp någonting kul kanske jag hoppar på det, men det blir ju inte av samma dignitet som det här.

Den utökade fritiden kommer att spenderas på familjen och att resa. Golfen och matlagningsintresset är två andra hobbys som har fått stå tillbaka under de sista åren.

– Jag har haft utsatta chefspositioner hela arbetslivet (sedan 1969) så nu har jag tänkt vårda mig själv och ta det lite lugnt. Jag ska får försöka hålla mig i trim så man orkar med sina fritidsaktiviter och golfen, säger Jidflo.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.