Efter 19 år som salongsägare förverkligade hon butiksdrömmen

Frisören utvecklar och expanderar nu sin verksamhet i Kalmar – till tvärs över gatan.

delningar

Kvarnholmens nya livsstilsbutik Movement Home har nu öppnat upp sina dörrar på Larmgatan, eller "smygöppnat" som Ulrika Håkansson kallade det. För när vi på 24Kalmar besökte stans nya butikstillskott höll hon fortfarande på att packa upp varor.

– Den här lokalen stod och gapade tom, så jag tog och ringde till Anita på Wollin förvaltning. Och för en månad sedan fick jag tag i lokalen och efter det har det varit fullt fart. Så det är därför allting inte är riktigt klart här inne, säger Ulrika Håkansson, ägare av Movement Home och Movement.

Efter att ha drivit sin Kalmarsalong Movement i 19 år har hon nu valt att utveckla och expandera sin verksamhet. Tvärs över gatan, i Molins gamla lokaler, öppnar hon därmed upp den fristående livsstilsbutiken Movement Home.

– Detta är en dröm jag haft, att bygga vidare på mitt intresse för färg och form och att kunna kombinera det med mitt frisöryrke, tillsammans med min duktiga personal, säger Ulrika Håkansson.

Livsstilsbutiken kommer erbjuda diverse produkter till hemmet som exempelvis doftljus och oljor samt presentartiklar. Och så småningom kommer sortimentet även att utvecklas med flera tillfälliga produkter för att hålla butiken hålls levande och följa med de olika årstiderna.  

– Det ska finnas något för alla för helt enkelt och det ska kännas som om butiken lever. Vi vill vara personliga och verkligen kunna hjälpa kunderna med exempelvis presenttips.

Till våren kommer Movement Home dessutom att erbjuda utprovning av peruker och hårdelar i ett avskilt rum längre in i lokalen. Sedan planerar Ulrika även att ordna kundkvällar med olika teman och bjuda in flertalet gästinspiratörer.

Hur känns det att vara igång nu?

– Jätteroligt. Jag har fått bra respons och det känns verkligen viktigt att Kalmar City hålls levande och att det finns olika typer av butiker. Så på det här sättet vill vi jobba aktivt för ett levande centrum. Och det känns framförallt roligt att att ha kommit igång innan jul, avslutar Ulrika Håkansson.

Efter helgens smyginvigning kommer nu Movement Home ha öppet från och med i början på nästa vecka.

I Molins gamla lokaler öppnar nu nya livsstilsbutiken Movement Home upp – tvärs över gatan från salongen Movement.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar