Efter Andersson-Borstams avgång – KFF bildar sportgrupp

Mattias Rosenlund, klubbchef i Kalmar FF, tillsammans med Thomas Andersson-Borstam, avgående sportchef i Kalmar FF. - Foto: Carl Winsth

Klubbchefen Mattias Rosenlund var tvungen att agera direkt. "Vi gör mycket med hjärta och det ska vi fortsätta göra".

delningar

Det var på tisdagseftermiddagen meddelade Kalmar FF att Thomas Andersson-Borstam lämnar sitt uppdrag som sportchef. Andersson-Borstam kom till föreningen 2013 men i torsdags meddelade han klubbchefen Mattias Rosenlund sitt besked om att lämna föreningen, något som inte kom som en chock.

– Vi har haft en nära dialog hela tiden så jag kan inte säga att det kommer som en blixt från en klar himmel. Men när det blir definitivt som i Thomas fall så blir det känslosamt. Vi har kommit varandra väldigt nära under den här tiden, säger Rosenlund.

Någon direkt ersättare för Thomas kommer det inte bli utan istället kommer en så kallad sportgrupp med Jens "Jensa" Nilsson, Magnus Pehrsson, Jesper Norberg och Mattias Rosenlund att skapas. En lösning som kommer att bli permanent.

– Jag behövde agera när beskedet kom och det har vi gjort. Sedan behöver vi sätta oss ned och definiera vad var och en ska göra. Men det hela bottnar lite i de tankar och idéer som Magnus och Jesper hade när de kom hit till föreningen.

Hur rollerna kommer fördelas är i nuläget för tidigt att säga, men tränarnas bakgrunder tas i beaktning, menar Rosenlund.

– Magnus ville inte bara vara här och vinna fotbollsmatcher utan han ville vara här och bygga en förening och med den kompetensen och erfarenheten från större klubbar är det dumt att inte utnyttja den. Jesper har jobbat som agent och scout och har ett brett kontaktnät.

– Och Jens som jobbar på akademisidan, som är en långvarig medarbetare i Kalmar FF, vi gör mycket med hjärta och det ska vi fortsätta göra, därför fortsätter den tydliga strategin vi har haft med unga spelare där han kan vara en brygga mellan akademi och a-trupp.

I fjol meddelade Nanne Bergstrand att han gått in i väggen, Henrik Rydström fick inget förlängt kontrakt och nu har Thomas Anderson-Borstam valt att lämna föreningen. Tre starka KFF-profiler som lämnat inom loppet av ett år.

– Det är så det är i den här branschen. Det är, hur konstigt det än låter, våran vardag. Det är den verkligheten vi lever i, säger Mattias Rosenlund.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar