Efter Borstams avgång – så organiserar sig Kalmar FF

Kvartett delar på ansvaret. Så fördelas rollerna.

delningar

Kalmar FF:s sportchef, Thomas Andersson-Borstam meddelade under förra veckan att han lämnar uppdraget i Kalmar FF i slutet av augusti. Samtidigt meddelade klubbchefen Mattias Rosenlund på samma presskonferens att Borstams tjänst skulle ersättas av en så kallad sportgrupp.

Den sportgruppen består av klubbchef Mattias Rosenlund, akademichef Jens "Jensa" Nilsson samt huvudtränaren Magnus Pehrsson och assisterande tränare Jesper Norberg.

Magnus Pehrsson, huvudtränare i Kalmar FF.

Under tisdagskvällen meddelade Kalmar FF hur organisationen kommer att se ut – och vilka roller kvartetten tilldelas.

Till Mattias Rosenlunds tjänst kommer ett ansvar för att vara KFF:s representant gentemot SEF och SvFF samt ha en löpande administration kring spelare och övergångar.

För Jens Nilsson blir det inga större förändringar men kommer att arbeta som länken mellan akademi och a-lag. Däremot kommer assisterande tränare Jesper Norberg att få ett större ansvar. Han kommer att ansvara för rekrytering och försäljning av spelare men också för spelarkontrakten.

Huvudtränare Magnus Pehrsson kommer att ansvara för "föreningens strategi gällande akademins fotbollsutbildning, spelsätt, träningsmetodik och urval samt som länk mellan akademi och A-lag".

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar