Laddar

Efter fiaskot på annandagen – fjolårsmästarna vill ta revansch

Filip Quist och Lindsdals IF siktar på andra raka nyårstiteln i Kalmar sportcenter.

delningar

Annandagscupen blev en mörk historia för stjärnspäckade Lindsdals IF. Trots att laget förstärkts av erkänt duktiga inomhusspelare som Karwan Delashob och Azad Eliassi, blev det respass direkt i gruppspelet. Turneringen vanns sedan av Glömminge IF.

– Det är klart att det är ett misslyckande och vi är missnöjda med vår insats. Vi fick det inte att stämma någonstans och det kändes redan från start, säger LIF-anfallaren Filip Quist.

Inför Nyårscupen känner laget stor revanschlust – trots att man är titelförsvarare från förra året. I Lindsdals grupp ingår fjolårsfinalisterna Team Eliassi, Färjestadens GoIF och Nybro IF.

– Man kan säga att det är dags att steppa upp. Vi har en tuff grupp, men jag hoppas att vi kan få det att funka bättre den här gången, säger Quist, vars lag endast tränat två pass inomhus.

LIF-förvärven Karwan Delashob och Azad Eliassi kommer spela i Team Eliassi under turneringen.

– Det är två tapp, men i övrigt tror jag vi kommer med ett ganska intakt lag.

Många har trott att Glömminges storhetstid är över – ändå vann de cupen på annandagen. Hur ska man stoppa dem? – Glömminge är jäkligt bra, det ska man inte sticka under stolen med. De spelar ett inomhusspel som man ska göra och det gäller att ligga hårt på dem och inte låta dem vända upp. Man måste sätta press på deras backar så de inte får stå och leta passningar.

Cupen arrangeras av IFK Berga och startar klockan nio på förmiddagen. Finalen beräknas gå strax efter klockan 13.

Nyårscupen, Kalmar sportcenter: Grupp 1: IFK Berga, Ängö BK, Glömminge IF, Smedby BoIK. Grupp 2: Lindsdals IF, Team Eliassi, Nybro IF, Färjestadens GoIF.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.