Efter guldmatchen på GFA – KFF:s säkerhetsansvarige anmäls

. - Foto: Faton Pasho

Säkerhetschefen har varit på förhör. "Innan matchen blev det en miss i kommunikationen".

delningar

Det var i november 2018 som AIK spelade hem ett allsvenskt guld på Guldfågeln Arena i Kalmar. Fem månader senare har Kalmar FF:s säkerhetsansvarige blivit polisanmäld, det skriver Fotbollskanalen.se.

Beskedet om polisanmälan fick klubben för drygt en månad sedan, något som kom som en chock för klubbchefen Mattias Rosenlund.

–  En blixt från klar himmel, säger han till Fotbollskanalen.

Alla klubbar har en enskild fysisk person som ansvara för arrangemanget och som då kan anmälas av polis om säkerhetskraven inte uppfylls. För drygt en månad sen var Kalmar FF:s säkerhetschef på polisförhör.

– Det är framför allt flödena in och på arenan som diskuterades. Vi följde de instruktioner som stod i tillståndet, men innan matchen blev det en miss i kommunikationen någonstans mellan polis och vår säkerhetsavdelning. Det gjorde att bortasektionen stormades av AIK:are som ville in, och en entré öppnades senare än vad som var sagt. Det är det anmälan riktar sig mot. "Brott mot ordningslagen" är rubriceringen, säger Mattias Rosenlund.

Enligt sajten hade klubben och polisen fört dialog sedan mitten av sommaren inför guldmatchen på Guldfågeln Arena men att polisen ändrat sina krav – ett och ett halvt dygn innan matchen.

– Det var rätt kraftiga ändringar jämfört med vad vi har pratat om innan, säger Rosenlund.

Nu ligger ärendet hos åklagarmyndigheten som ska besluta om ärende ska läggas ned eller om åtal ska väckas.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.