Efter hyllningarna: ”Det kommer bli succé”

Lovorden har strömmat in efter nyheten att app-restaurangen, Pinchos, ska starta i Kalmar. "Jag är så stolt över att Kalmarborna gillar konceptet".

delningar

I går avslöjade 24Kalmar att app-restaurangen Pinchos ska öppna upp i Handelsbankens gamla lokaler på Kaggensgatan i centrala Kalmar. Direkt efter att nyheten blivit känd startade hyllningsstormen. ”Kommer bli mitt favvohak”, ”låter som nått för oss” och ”Jag älskar pinchos!” är några av de hundratals kommentarer som trillat in.

Stefan Schill som tillsammans med Björn Schill ska driva restaurangen är lyrisk över hur nyheten har tagits emot av Kalmarborna.

– Det känns ju helt fantastiskt. Känslan att vi har hittat något som verkligen uppskattas bland människorna här från staden känns underbart.

Kommer ni leva upp till de höga förväntningarna? Jag är hundra på att vi kommer leva upp till alla förväntningar. Det är ett etablerat koncept och det är precis i rätt tid. Det är såhär folk vill äta och umgås numera, säger Stefan.

Första Pinchosrestauragen startade upp i Göteborg 2012 och fyra år senare finns det ytterligare 20 stycken runt om i Sverige. På vissa av dem är det en väntetid upp till två veckor för att få bord.

– Det kommer bli succé här i Kalmar också, avslutar Schill.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.