Efter klubbchefens avhopp – massflykt från styrelsen

Stor omsättning när Kalmar HC röstade fram nya namn.

delningar

2019 års årsmöte för Kalmar HC hölls under måndagskvällen och blev ovanligt välbesökt. Något som indikerar att det finns ett större intresse kring klubben än vad det gjort tidigare.

– Kalmar HC har ingen tradition av att ha välbesökta årsmöten. Det brukar vara relativt få men det syntes att årets möte engagerade då det iallafall var runt 30 personer på plats, säger Micael Stark som sitter kvar som ordförande ett år till.

Det blev en väldig omsättning bland styrelsemedlemmarna då hela fem personer bytt ut från den gamla styrelsen. Jessica Bergsjö, Thomas Danielsson, Berndt Adolfsson, Markus Rosenlund blir nya ledamöter och Martin Andersson kliver in som suppleant. Hanne Deverén blir kvar som ledamot och Albin Magnusson som suppleant. Johan Eskilsson Åsund som redan var inröstad för ett år till sitter också kvar som ledamot.

– Den nya styrelsen röstades in enligt valberedningens förslag. Sedan gick vi igenom verksamheten som varit och på de flesta punkter kan man se en tillväxt.

Hur ser ekonomin ut?

– Vi gjorde ett bra resultat, eller iallafall det vi behövde göra. Det vi jobbar med är att stärka kassan för att bli mindre känsliga för att hela tiden jobba med sponsorförsäljning. Vi omsatte närmare 9,5 miljoner kronor i år vilket gav ett litet resultat på ett par hundra tusen kronor vilket var som förväntat.

Det blir viktigt att hitta en ersättare till Tobias Johansson som klivit av som klubbchef.

Efter mötet kallade man samman alla nya ledamöter för att presentera verksamheten för dem.

– Vi hade ett möte de nya ledamöterna efter årsmötet där vi pratade igenom verksamheten i stort och vad vi behöver fokusera på. Fokus nu är att hitta en ersättare till Tobias Johansson, antingen en klubbchef eller en säljare för marknad och sponsring.

FAKTA

Styrelse, Kalmar HC:

Micael Stark, ordförande (omval) Jessica Bergsjö, ledamot (ny) Thomas Danielsson, ledamot (ny) Hanne Deverén, ledamot (omval) Berndt Adolfsson, ledamot (ny) Markus Rosenlund, ledamot (ny), Johan Eskilsson Åsund Albin Magnusson, suppleant (omval) Martin Andersson, suppleant (ny)

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.