Efter knivbråk och vapenfynd – extra insatser mot ungdomsstök

OBS, genrebild. Foto: Mostphotos

Ökad polisiär närvaro är en av de omedelbara åtgärderna.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Det var på måndagskvällen som ett flertal personer ska ha varit inblandade i ett stort bråk i närheten av Kalmar centralstation. Två unga män fick föras till sjukhus med stick- och skärskador, en av dem var allvarligt skadad.

Senare under kvällen fann polisen en nedmonterad pistol i en soptunna i närheten av stationen.

Två män är misstänkta för försök till dråp alternativt försök till mord. Det finns i nuläget inte någon misstänkt för vapenbrottet.

Som ett svar på den senaste tidens oroligheter i området kring centralstationen så har polisen, Kalmar kommun och Kalmar city gemensamt kommit överens om en rad insatser, meddelar man i ett pressmeddelande.

– Insatsen är redan igång och genomförs på prov under tre veckor för att sedan utvärderas. Ordningsvakterna ska prioritera stationsområdet samt Baronen och stråket däremellan. Alla inblandades säkerhet är viktig och jag vill poängtera att allt görs i nära samverkan med polisen, säger kommunalrådet Dzenita Abaza (S).

Ordningsvakterna kommer att patrullera på vardagar mellan 15:30-20:00. Det blir även ökad polisiär närvaro och socialförvaltningens förebyggandeteam ska också finnas på plats. Vuxenvandringen ska också utökas.

– Alla insatser kommer att följas upp kontinuerligt. Vi kommer att ha återkommande dialoger med verksamheter och markägare i området och månatliga träffar med Baronen, säger Ann-Sofie Lagercrantz, strateg för social hållbarhet på kommunen.

Det är också aktuellt med utökad kameraövervakning. Stationshuset ägare ska "utvärdera kapaciteten" för sin del och polisen ska undersöka om kommunen kan få tillstånd för tillfälliga kameror.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar