Efter konkursen – han blir ny ägare: "Ska skaka om Kalmar ordentligt"

Pontus Lötbom. - Foto: Carl Winsth

"Det heter ju Mr och Mrs Hansson, det hade varit kaxigt om det hette Mr.Lötbom istället".

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

På sin 30-årsdag köpte Pontus Lötbom Mr & Mrs Hansson samt Satan i Gatan, två restauranger som båda gick i konkurs tidigare i november. Pontus blev kontaktad och rekommenderad när han befann sig i Spanien och blev då så pass intresserad av fastigheterna att han valde att åka hem för att titta på lokalerna.

– Jag blev såld direkt och nu känns det fantastiskt, nu jävlar kör vi! Det är en stor uppgift, men jag ska skaka om Kalmar riktigt ordentligt och jag kommer inte att öppna portarna förrän allt är 100 procent fixat, säger Pontus.

När 24Kalmar träffar Lötbom är det full ös inne på Satan i Gatan där renoveringen har startat och planerna för respektive restaurang är i rullning.

– Jag vill få in så mycket gäster som det går och servera riktig husmanskost på Mr. & Mrs. Hansson. Ska vi servera köttbullar ska det vara ett riktigt klassiskt svenskt recept och ska vi ha en ärtsoppa ska den göras själv och den ska vara så god att man kan inte göra den – annars ska jag inte ha en ärtsoppa. Lite så jag tänker, satsa stenhårt på lunchen på Mr. & Mrs. Hansson.

Det är också aktuellt med ett namnbyte på restaurangen.

– Det heter ju Mr och Mrs Hansson nu, det hade varit kaxigt om det hette Mr.Lötbom istället, säger Pontus med ett leende.

Pontus kommer urpsrungligen från Stockholm och driver tillsammans med Daniel Forsman Lilla Hamnkontoret och numera även Sillmackan, som även det blir en ny verksamhet, i Borgholm. Nu tar han sig an nästa utmaning – att förvalta och driva två restauranger i Kalmar.

– Jag ska fixa ett nytt id i stan på Satan i Gatan också kan man väl säga, ljusa upp det och satsa på att bli Kalmars populäraste bar.

Hur blir man det?

– Med nytänk på maten och sen har vi lagt en budget på 300 000 kronor på liveartister, det tror jag också kommer att klinga bra. Det ska bli någonting för alla.

Vad har du för tidsplan?

– Det är lite oklart faktiskt. Jag kommer inte kunna öppna till mellandagarna som det ser ut utan tidig vår kanske, vi får se lite helt enkelt. Men jag kommer inte öppna innan allt är helt klart. Jag öppnar hellre lite senare än att öppna det halvdant.

Den närmsta tiden kommer bestå av att renovera och hitta rätt personal.

– Jag försöker hitta en kock som har så pass hög nivå som jag kan ha som min mentor och vara med och skolas, det är egentligen målet. Jag har ställt frågan till ett par tre toppkockar i länet och också fått lite förgrågningar, så vi får se lite hur det blir.

Hur mycket ser du fram emot att få öppna?

– Det är en jättedröm såklart, någonting som man verkligen sneglat på att hitta länge och något som är på vinterhalvåret känner jag som kommer att bli en komplettering till de andra verksamheterna. Man kanske kan ha utbyte kring personal och så vidare.

Att restaurangerna tidigare i november försattes i konkurs, är inget orosmoment menar Pontus.

– Jag har fått massvis med stöd från alla och mycket personal som redan visat intresse, så det ska inte vara några problem.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar