Efter majoritetsförvärvet – företaget siktar internationellt

Kim Johansson och Daniel Andersson samt de nya majoritetsägarna, Familjen Dahlgren Invest AB.

"Vi har väl inte givit företaget så mycket kärlek".

delningar

Duon Kim Johansson och Daniel Andersson som tillsammans grundade iPhonebutiken har bedrivit näthandel i snart 10 år. Nu har Familjen Dahlgren Invest AB har förvärvat en majoritetspost i iPhonebutiken.se, ett företag som grundades 2008 och som har 50 000 återkommande kunder. Investeringen ger företaget större ekonomiska muskler att kunna expandera.

– Tanken är att vi ska växa rejält. Vi har gått och haft en omsättning på 15-17 miljoner de senaste åren, i år kommer vi väl att öka lite i och för sig, men tanken är att vi ska öka rejält istället för att vi ska ligga kvar och lunka, säger en av grundarna Daniel Andersson som kommer att vara kvar i bolaget som vd.

Nu tar bolaget sikte mot nya höjder och blickarna vänds mot Danmark, där man redan är aktiv – men ytterst lite.

– Planen är att vi ska lansera i Danmark i början av 2019 med en ganska aggressiv marknadsföringsplan.

Hur mycket underlättar investeringen framtid expansion?

– Den kommer underlätta vår expansion, både i Sverige men även utomlands. Genom att Familjen Dahlgren kommer in så får vi även en mer fokuserad styrning. Jag och Kim har under dessa år startat både biodling och musteri, vilket har varit kul men stulit alldeles för mycket tid från iPhonebutiken.

I februari kommer en ny sajt att lanseras för första gången sedan 2012. Sajten kommer att få en förbättrad sökfunktion och i allmänhet ge kunden en bättre upplevelse och enklare navigering. I och med det så kommer butiken även att komma ut på danska.

– Det är skönt att fokusera på ett bolag som nu dessutom har större muskler i ryggen, delvis för mer marknadsföring men även expansion genom uppköp och på så vis växa på ett helt annat sätt.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar