Laddar

Efter mångmiljonförluster – Coop stoppar expansionsplaner

Hösten 2015 kom beskedet att en ny butik skulle öppna i Borgholm. Nu har ägarna KF Göte övergett de långt gångna planerna. "Vi har gjort andra prioriteringar".

delningar

I september 2015 rapporterade 24Kalmar om att Coop skrivit på ett avtal om att öppna en ny butik på handelsplatsen Triangeln i Borgholm. Våren 2017 var tanken att allt skulle vara färdigt.

Men nu har Coop stoppat expansionsplanerna. Till Ölandsbladet säger Kf Götas vd Jerry Svennerlind att de inte kommer att öppna någon ny butik, ”i alla fall inte i närtid”.

– Vi har gjort andra prioriteringar för de närmaste åren som handlar väldigt mycket om att konsolidera den verksamhet vi bedriver i dagsläget, säger han till tidningen.

Planen var att butiken skulle ha en yta på cirka 1000 kvadratmeter och tänkta grannar på Triangeln var byggvaruhuset Beijers och Sibylla. Totalt handlade det om 15-20 nya jobb.

Ett år efter att Borgholmsplanerna offentliggjordes bytte Kf Göta ut sin dåvarande vd Tord Rosenlund. Han fick lämna posten efter att det fanns ”olika uppfattning om strategiska val”.

Om expansionen i Triangeln var ett sådant val är oklart. Kf Göta driver ett 50-tal butiker i Småland och på Öland. Under 2016 gjorde de, enligt Ölandsbladet, ett rörelseresultat på minus 68 miljoner kronor.

Markägaren P&E Fastighetspartner uppger att de räknar med att bygget, trots Coops avhopp, ska komma igång under våren.

– Vi hoppas att vi skall komma i mål med entreprenören inom kort och därefter påbörja arbetena, säger vd Johan Nielsen.

Relaterade artiklar