Laddar

Efter massiv kritik – Guldfestens seminarier ställs in

20 av 20 föreläsare var män. Efter 24Kalmars artikel kallade ledningen till krismöte och nu är evenemanget inställt. "Vi fokuserar istället till 100 procent på festkvällen".

delningar

24Kalmar var först med att berätta om den massiva kritiken mot könsfördelningen hos föreläsarna på ”Framtidens företagsamhet”, en förmiddag med seminarier och föreläsningar. 20 av 20 föreläsare var män.

Övriga lokala medier hakade på 24Kalmars avslöjande och projektgruppen för Guldfesten hade ett krismöte under fredagen, tillsammans med Kalmar kommun som är medarrangör.

– Vi har fattat beslutet att ställa in förmiddagen och fokuserar istället till 100 procent på Guldfesten i Kalmarsalen på kvällen, säger näringslivschef Thomas Davidsson i ett pressmeddelande.

Evenemanget var en del av Guldfesten, näringslivets stora fest där framgångsrika företagare uppmärksammas och prisas.

– Sanningen är den att vi har frågat precis lika många kvinnor som män men att det i slutändan är männen som har nappat vilket är beklagligt. Vi jobbar hela tiden med jämställdhet och tycker att det är oerhört viktigt, sa projektledaren Charlotte Kaupang tidigare till 24Kalmar.

Kommunen medger att Framtidens Företagsamhet har fått ”tydlig och befogad kritik”. Efter överläggningar tog man beslutet att ställa in och hoppas kunna ”göra om och rätt i framtiden”. Guldfesten äger rum i Kalmarsalen på kvällen den 3 mars.

– Vi kommer att efter evenemanget sätta oss ner och ta fram en ny plan med målet att genomföra Framtidens Företagsamhet nästa år, säger Thomas Davidsson.

Relaterade artiklar