Laddar

Efter misstänkta mordet – kroppen obduceras i Linköping

"Vi hoppas att den ska räta ut en del frågetecken", säger förundersökningsledaren.

delningar

Vid lunchtid på torsdagen larmades polis till en avliden kvinnas hem utanför Kalmar. Omständigheter kring dödsfallet innebar att polisen upprättade en anmälan om ”fullbordat mord eller dråp utan användning av skjutvapen mot kvinna”. 

– Ibland finns det oklarheter och saker som man behöver utreda i sådana här fall. Det är en del saker vi behöver klargöra och få grepp om och då har det blivit den rubriceringen, förklarar förundersökningsledaren Ulf Martinsson vid polisen i Kalmar.

Vilka omständigheterna är och vem som hittade kroppen vill Martinsson i nuläget inte gå in på.

Under torsdagen var polisens tekniker på plats i kvinnans hem och genomförde en teknisk undersökning. Vad som framkom där vill polisen inte avslöja. Kroppen ska nu obduceras vid Rättsmedicinalverket i Linköping.

– Vi hoppas att den kan räta ut en del frågetecken. Vi vet inte exakt när den är klar men någon gång i nästa vecka, säger Ulf Martinsson.

Vad händer mer i förundersökningen just nu? – Obduktion ska bli gjord och en del förhör, de som känns relevanta, ska hållas. Vi måste få ett bättre grepp om vart vi står, ta in mer information och få mer kött på benen.

Polisen har i nuläget ingen misstänkt i ärendet.

 

Relaterade artiklar