Efter nya derbysegern – "Liffen" har återigen häng på toppen

Martin Edman, tränare i Lindsdals IF. - Foto: Tilda Eriksson

Pukebergs BK senast. Nu väntar Nybro IF i nästa division 3-derby.

delningar

Lindsdals IF förkrossande derbysiffror fortsätter att hålla i sig. När hälften av årets derbyn spelats hade man ett facit på tre segrar av tre möjliga och hela 12-0 i målskillnad. På fredagskvällen åkte man tre mil österut till serieledande Pukebergs BK.

Det var en match som visade sig vara betydligt jämnare än tidigare derbydrabbningar men efter 90 spelade minuter stod det 2-3 på resultattavlan och Lindsdal inkasserade därmed sin fjärde derbyseger.

– Vi gjorde en bra första halvlek. I den andra halvleken spelade vi mer destruktivt, vilket jag sa till killarna inför den andra halvleken. Det var ren resultatfixering i den andra halvleken. Det var ingen vacker fotboll – men det var tre poäng, säger tränaren Martin Edman.

Segern innebar dessutom att laget plockade tre poäng – och fick häng på toppen. Man är nu, förvisso med en match mer spelad, bara tre poäng bakom tabelltvåan Sölvesborgs GoIF.

– Så är det. Men det är viktigt att vi vinner matchen mot Nybro IF också. Vinner vi så sätter vi press på övriga lag. Det är alltid den pressen vi vill sätta på våra motståndare.

Just Nybro IF borta på Victoriavallen väntar på torsdagskvällen. Ett lag som ligger i botten av tabellen med åtta inspelade poäng på elva omgångar.

– Det är ett svårt läge. Hade jag varit Nybro hade jag velat ta poäng och om jag hade vart dem hade jag velat flytta fram och våga lite mer. Men jag vet inte alls hur Ola (Petersson, tränare i Nybro IF). Eller så spelar de som jag vet hur de spelar.

– Då räknar jag med att de kommer att parkera bussen och satsa på fasta situationer. Det gäller att vi har tålamod så att vi inte blir stressade.

Ni har tidigare haft lite problem mot lag som backar hem, har ni några ess i rockärmen?

– Vi har vissa ess i rockärmen. Vi har gått igenom mycket och tillämpat taktiska drag under veckan och det är ett väldigt suget gäng. Vi har haft en lugn träningsvecka och är redo och tömma oss helt i sista matchen innan uppehållet.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar