Efter rekordsnabba försäljningen – Kalmar Mini Tri kan utökas: "Tittar på det"

3,5 timmar tog det att sälja slut på biljetterna. Nu jobbar arrangörerna på en utökning.

delningar

Biljetterna till Kalmar Mini Tri 2019 sålde slut på rekordtid. 1 400 biljetter, 890 individuella starter samt 170 lag á tre deltagare, sålde slut på 3,5 timmar.

– Det har bara gått snabbare och snabbare för varje år som har gått. För något år sedan tog det en vecka att sälja slut på alla biljetter, säger Henrik Brovell från Ironman Sweden.

Antalet deltagare har utökats från år till år i takt med att intresset har ökat.

– Jag tror att det har blivit ett växande intresse för sporten och för eventet. För många av de som kommer till mini trin är "vanliga" människor. Man får gå i mål på samma ställe som Ironman-deltagarna gör och deltagarna uppleva publikens jubel. Jag tror att det smittar av sig.

I fjol såldes 1 200 biljetter slut på 48 timmar och man insåg då att väldigt många som ville delta var utan biljett. Man valde då att utöka antalet startande till 1 400.

– De 200 extrabiljetterna sålde slut på typ 30 sekunder samtidigt som anmälningssystemet lade av, det var helt galet.

Nu jobbar Kalmar Mini Tri med Henrik Brovell i spetsen för att kunna utöka antalet biljetter.

– Det var väldigt mycket folk som inte hann med att boka, eller som inte trodde det skulle gå så fort. Så det vi gör nu är att titta på om vi kan lösa det på något sätt, om vi kan hitta på något nytt för att få plats med fler deltagare.

Men än finns det inget konkret beslut taget?

– Nej, det gör det inte. Det är mycket som ska till med tillstånd och så vidare. Det måste fungera rent logistiskt med starter och banor och så vidare. Vi tittar på det och gör ett försök, men kan inte lova något.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.