Laddar

Efter seriesegern – nu lämnar succétränaren

Annastasios ”Tasso” Martidis tog Kalmar AIK tillbaka till division 3. Efter succéåret tar han nu sikte mot nya utmaningar. ”Jag ser inga begränsningar”, säger ”Tasso”.

delningar

Efter ett tufft 2015 ramlade Kalmar AIK ur division 3. Det var ett lag i spillror och många tvivlade på att de skulle kunna återvända till trean. ”Klubben” valde att ta in Kalmarsonen, Annastasios ”Tasso” Martidis, som ny huvudtränare. I tränarbagaget hade han två raka uppflyttningar från sin sejour i huvudstaden. Dessutom togs en rad unga spelare in i truppen.

Med facit i hand blev det extremt lyckade nyförvärv för anrika Kalmar AIK. Med en match kvar av säsongen är seriesegern redan säkrad och därmed är ”Klubben” tillbaka i division 3. 

– Det var väldigt många som tvivlade på oss inför säsongen. Fruktansvärt skönt att gå på stan och kunna säga att vi gjorde det, det var inte många som trodde det, säger ”Tasso”.

Nu väntar dock nya utmaningar för succétränaren som väljer att lämna klubben redan efter ett år vid rodret. Det är den civila karriären som lockar den nyexaminerade juristen tillbaka till Stockholm.

– Jag har fått jobb på Idrottsjuristerna vilket är ett drömjobb som jag inte kunde tacka nej till, säger han.

En kort och mycket framgångsrik tränarkarriär kan därför redan vara slut. Något som ”Tasso” är medveten om.

– Alla säger att det är svårt att kombinera men det vet jag inte förrän jag har testat.

Är du beredd att offra tränarkarriären redan? – Jag tog mig igenom en femårig juristutbildning efter att ha drabbats av en stroke precis innan. Allting går – bara man vill det tillräckligt mycket.

Det är redan flera Stockholmsklubbar som har visat intresse för den blott 30-åriga tränaren. Bland annat en division 1-klubb.

– Jag har blivit kontaktat om ett delat huvudansvar i en division 1-klubb men även från division 2-klubbar i Stockholm.

Hade du varit beredd att offra fotbollen för det civila om en division 1-klubb säger att de vill ha dig? – Jag vågar inte säga det, jag är rädd att jag skulle gräma mig om jag inte tog den chansen.

Hur mycket mer har du att ge som fotbollstränare? – Mycket, väldigt mycket. Jag behöver utveckla alla områden men får jag chansen tror jag att jag kan gå långt. Jag ser inga begränsningar och det vore fantastiskt att kunna få leva på fotbollen.

Bli inte förvånade om ni får se Annastasios ”Tasso” Martidis hos en elitförening inom en snar framtid.

– Om jag bortser från den civila karriären är jag förhoppningsvis i Superettan inom fem år.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.