Laddar

Efter SM: ”Vårt mål var att vinna”

"Vi har lagt ner vår själ och vårt hjärta i detta arbete", säger Ahmed MM Balawi efter deras medverkan i SM i Ung Företagsamhet 2018.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Igår och idag ägde SM i Ung Företagsamhet 2018 rum på Stockholmsmässan. Nära 800 gymnasieelever och 250 UF-företag från hela landet var med och deltog.

Inom kategorin Årets UF-företag representerades Kalmar Län i år av Norrlidsborna Abbe Alimov, Ahmed MM Balawi, från Calmare internationella skola, och Jack Abousamra, från Fria Läroverken i Kalmar.

Tillsammans har de tre ungdomarna, som kom till Sverige för fyra, fem år sedan, skapat företaget Parallell UF som designar egna kläder för hip hop- och rap-ungdomar.

– Kläderna köper vi in och sedan skickar vi vidare de till en sömmerska i Växjö som syr åt oss. Och trycket på Meraki-bandet gör vi själva. Det är ett kardborreband där man kan byta ut budskapet på kläderna, säger Ahmed MM Balawi.

Igår träffade de juryn för första gången för att göra sin pitch. Och under dagen visade de sedan upp sina produkter till allmänheten. Tyvärr blev det idag klart att de inte hamnade inom top 10 och därmed tog deras UF-resa slut för den här gången.

– Det är kul att ha kommit hit men vårt mål var att vinna det här också. Men det var värt tiden som vi la ner och vi alla tycker att det varit en lång och häftig resa, säger Ahmed MM Balawi.

– Vi har gjort vårt bästa och kämpat på så vi är lite ledsna över att vi inte kom vidare. Men det kommer inte ta slut här, fortsätter han.

Enligt deras handledare och mentor, Patrik Gahm som åkte med de tre upp till Stockholm, har de oavsett hur det gick vunnit massor av respekt och kunskap.

– De har via UF fått chansen att komma in i det svenska samhället och skapa ett företag trots deras bakgrund. De har arbetat hårt, hårdare än många andra bara för att bevisa att de också kan, säger Patrik Gahm.

Och som Ahmed berättar tar företagets resa inte slut här. Nu efter SM kommer de nämligen att ombilda företaget till ett aktiebolag.

– Vi har också massa grejer planerat till sommaren, bland annat lite musikvideos med våra kläder. Vi har också planerat lite olika evenemang som härnäst blir ett studentevenemang. Så bara för att vi inte gick vidare är det här inte slut för vår del, säger Ahmed.

Relaterade artiklar