Laddar

Efter sommarsuccén – nu vill de hitta nya barnskådisar

Emil i Lönneberga blir sommarens familjeteater. Nu hoppas man hitta unga, talangfulla barn till huvudrollerna som Emil och Ida. "Det kräver ganska mycket", säger Magnus Kviske.

delningar

Förra veckan rapporterade 24Kalmar om att 2016 års sommarteater med Pippi Långstrump får en uppföljare – denna gång med Emil i Lönneberga.

Till Pippi-teatern arrangerades lyckade auditions för att hitta unga, lokala talanger. Nu ska framgångsreceptet upprepas den 20-22 februari och primärt vill man hitta en Emil och en Ida.

– Vi hoppas på lika många som vi hittade sist. Nu är det lite yngre, även om vi inte har specificerat någon ålder. Alla som tycker att de passar in på profilen för Emil och Ida får gärna söka, säger producenten Magnus Kviske.

– Vi hade jättemånga duktiga barn i fjol så det kommer nog inte bli något problem.

Vilken typ av bakgrund ska man ha för att kunna söka?

– Helst ser vi att man har någon form av erfarenhet från teaterträning eller en uppsättning. Det är också bra om man kan sjunga.  Det är huvudroller som är med hela tiden och man sjunger mycket, både solo och med ensemblen.

Hur viktigt är det att man har en småländsk dialekt?

–  Vi kommer jobba mycket med att behålla den gamla småländskan. Om man inte har det i sig får man lära sig det, vi ska bland annat ta hjälp av dialektcoacher. Det är en viktig del med ”gammelsmåländskan”, säger Magnus Kviske.

Jämfört med Pippi Långstrump-teatern är spelåldern något yngre denna gång då man vill hålla det troget originalet. Magnus uppskattar spelåldern för Emil och Ida till omkring tio år.

Totalt ska ensemblen bestå av ett 10-12 personer, men en som inte är med som skådespelare i år är producenten själv.

Jag hoppar av scenen för att kunna koncentrera mig på producentskapet. Jag driver runt allt själv och det blev lite mycket förra året. Nu vill jag kunna fokusera på allt runt omkring, säger Magnus Kviske.

Den enda skådespelaren som är klar för en roll i dagsläget är välbekanta Martina Sundén. Förra året spelade hon prussiluskan i Pippi-teatern och denna gången spelar hon Alma, Emil och Idas mamma.

Även Yasmine ”Pippi Långstrump” Östergren och Adam ”Klang” Lindrooz är aktuella för nya roller till sommarteatern.

Barn- och familjeföreställningen med Emil har premiär veckan efter midsommar, den 27 juni. Sedan spelas teatern tre gånger i veckan till och med den 3 augusti.

Precis som i i fjol blir spelplatsen torrgraven intill Kalmar slott. Där finns det gott om plats för både publik och scenografi. I år ska man bland annat bygga upp snickerboa.

– Det känns som att vi hittade en perfekt plats förra sommaren så det är bara att köra på, säger Magnus Kviske.

Förutom audition för rollerna som Emil och Ida ska man även hålla en audition för att fylla upp andra småroller i ensemblen, både för barn och vuxna.

Sista ansökningsdag är den 12 februari och den som är intresserad anmäler sig genom att mejla Magnus Kviske.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.