Laddar

Efter superderbyt: ”Det var en rättvis seger”

På fredagskvällen gjorde IFK Berga och Lindsdals IF upp om vilket lokalt lag som är det starkaste i division 2. Det slutade med en relativt komfortabel seger för hemmalaget Berga.

delningar

Inför kvällens derby på Bergavik IP vilade Lindsdals IF på första plats i tabellen i division 2 samtidigt som IFK Berga hade den mer blygsamma sjundeplatsen. Sett till inledningen av säsongen var Lindsdal således favoriten till att vinna.

Men IFK Berga visade att man inte ska ta ut något i förväg. Framför 1 100 åskådare tryckte David Garrett in två mål i andra halvlek vilket skulle visa sig räcka för en seger till hemmalaget.

– Det handlar inte om så mycket mer än att vi utnyttjar våra chanser i andra halvlek och låste deras mittfält så att de inte fick några ytor att spela på. Sett till antalet målchanser i matchen så tycker jag att det var en rättvis seger, säger Ola Petersson, tränare i IFK Berga.

Anledningen till att det låste sig för Lindsdal på mittfältet var Bergas mittfältspar Azad Eliassi och Andree Larsson.

– De var stora överraskningar för mig idag och de förtjänar beröm. De stod upp och gjorde det riktigt bra. Även David Garrett som har varit inne i en liten svacka hittade helt rätt idag och rev upp stora hål i Lindsdals försvar.

Det faktum att Lindsal inte fick komma till sin rätt i matchen håller bortalaget med om.

– Det var tungt att förlora just denna matchen för vi kände att vi hade en god chans att vinna. Men vi kommer inte upp i vår standard. Berga bjuder upp till bra kamp och spel och är lite hetare än oss i matchen. Det är de som ska vara favoriter och de klarade pressen, säger Lindsdals Victor Byström efter matchen.

Det är en också en besviken Lindsdalstränare som reflekterar över lagets insats efter matchen.

– Vi gör säsongens svagaste insats just denna matchen vilket är tråkigt. Samtidigt är det tre förlorade poäng och det hade inte spelat någon roll vilket lag man än tappar mot, säger Johan Israelsson.

Vad var det som inte stämde?

– Vi gör inte det vi borde göra och spelar fotboll som vi inte är bra på. Det finns fina ytor på planen som vi inte utnyttjar genom att spela på dem. Vi gör det inte tillräckligt svårt för dem.

Trots lagets bleka insats vill Israelsson ändå ge extra beröm till målvakten David Jansson.

Relaterade artiklar