Laddar

Efter tränarbytet – det är Kallenbergs första åtgärd

"I den biten startar precis all innebandy", säger nya FBC-tränaren.

delningar

För 1,5 vecka sedan, efter hemmaförlusten mot bottenlaget Skoghalls IBK, fick tränaren Emil Stille sparken från FBC Kalmarsund. Ersatte gjorde nygamle tränaren Adam Kallenberg.

– Det blev lite hastigt och lustigt och det var inget som man ville hända från något håll. Men nu är det som det är och vi måste titta framåt, säger Kallenberg.

Känner du att alla spelarna har köpt beslutet? – Det är omöjligt att få hundra procent enighet i en sån här sak, så har det varit under alla år som jag har varit tränare. Det är bara att acceptera, säger Kallenberg.

– Vi är en elitförening och det handlar bara om att ta tre poäng i varje match. I det här läget handlar det om att få ut det som vi kanske inte har fått ut tidigare.

I samband med tränarbytet gick klubben ut med att målsättningen om att sluta topp två i serien har ändrats. Nu är uppgiften att knipa en av de fyra play off-platserna. För närvarande ligger laget femma, tre poäng bakom Lindås på plats fyra.

– Det låter klyschigt men jag tittar aldrig på tabellen. För mig handlar det om att trycka ut maximal prestation ur gruppen och hitta ett sätt att ta de där tre poängen, säger Kallenberg.

Under sin korta tid vid rodret har Kalleneberg och den nya assisterande tränare Tom Holmkvist främst fokuserat på en sak – försvarsspelet.

– Två veckor är en väldigt begränsad tid och man hinner inte göra så mycket. Det jag och Tom har jobbat med är försvarsspelet – aggressiviteten och tydligheten. I den biten startar precis all innebandy. Sätter man försvarsspelet får man bättre spelvändningar och det ger en trygghet till spelarna.

På lördag möter FBC Kalmarsund tabelltrean Visby IBK på hemmaplan.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.