Laddar

Efter tuffa derbyvinsten: ”Det behöver inte alltid vara vackert”

Fem matcher har spelats i onsdagens lokalfotboll. Här kan ni läsa hur det gick och få kommentarer från alla tränare.

delningar

Division 6 Kalmar/Öland

Persnäs – Borgholm 1-2 (0-2)

Målskytt, Persnäs: Alexander Jonsson

Torsten Luks, tränare Persnäs: ”De gjorde sina mål under första kvarten. I andra halvlek dominerar vi fullständigt men har bland annat en nick i ribban. Resultatet 2-2 hade varit mer rättvist. Jag tycker att vi var jätteduktiga men så är det när man ligger i botten av serien, man brukar ha otur.”

Matchens lirare, Borgholm: ”Åldringen Fredrik Alvarmo var helt suverän som mittback.”

Målskytt, Borgholm: Felix Jotarv 2

Edin Dzananovic, tränare Borgholm: ”Första halvleken försöker vi rulla och är mer aktiva och rör på oss. Persnäs går in och är mer taggade i andra halvlek. Jag tycker att vi spelar dem i händerna istället för att behålla lugnet. De är klart bättre i andra och vi kommer inte upp i vår standard. Men det är en vinst på bortaplan och man får tänka att det inte alltid behöver vara vackert.”

Matchens lirare, Borgholm: ”Felix Jotarv. Han gör båda målen, löper rätt och visar sig samtidigt som han hjälper till hemåt. Han är fantastisk och gör allt rätt idag.”

 

Divison 6 Emmaboda

Alsjöholm – Konga 2-4 (2-1)

Mål Alsjöholm: Markus Nilsson & Arif Dodkanlou

Woriya Dodkanlou, tränare Alsjöholm: ”Vi har matchen i våra händer och tar ledningen med bra spel och kontroll. Vi spelar bra fotboll men faller till slut på individuella misstag. Alla har chansen att slå alla i denna divisionen så det kan gå hur som helst.”

Matchens lirare, Alsjöholm: Tobias Pettersson

 

Emmaboda – Örsjö 5-1 (2-0)

Målen Emmaboda: Lukas Green 2, Gustaf Malmqvist, Michelet Charle & Jonathan Augusson

Thomas Svensson tränare Emmaboda: ”Vi kontrollerade första halvlek bra men tappade spelet i början på andra halvlek. Då fick vi ändra om och fick tillbaka spelet. Totalt är jag nöjd med matchen, vi vann ju med 5-1, det är gutt de. Det blir krig i serien och vi är många som inte har förlorat. Jag tror det kommer bli kamp in i det sista.”

Matchens lirare Emmaboda: Clas Johansson

 

Mål Örsjö: Aziz Salamna

Anders “Skubbe” Sjöberg, tränare Örsjö: ”Första halvlek är de hetare än oss, men det var ändå hyfsat jämnt. I andra börjar vi bra och tar över lite, vi reducerar och får flera chanser göra ytterligare mål. Luften gick ur oss när de fick in sina bollar istället för oss. Vi hoppas få tillbaka våra ordinarie spelare som varit borta idag. Men trots det så spelade alla bra. Det finns ljusa förhoppningar inför framtiden.”

Matchens lirare Örsjö: Björn Didickson & Sebastian Wikell

 

Orrefors – Johansfors 2-1 (1-1)

Målen Orrefors: Ing Ackevadd & Saleh Manlaalaly

Emil Ejermo, assisterande tränare Orrefors: ”Vi gör ingen vidare bra match överlag men det är ju poängen som räknas. Vi är bra första halvtimmen och ett det blir ett par bra inhopp. Det är skönt med en seger så nu jobbar vi vidare från det och hoppas på vinster framöver också.”

Matchens lirare Orrefors: Saleh Manlaalaly

Johansfors har tyvärr inte gått att nå för en kommentar.

 

Vissefjärda – Bosnien-Hercegovina Emmaboda 4-0

Mål Vissefjärda: Anton Malmqvist, Max Wellander, Simon Wellander & Jon Eriksson

Jon Eriksson, spelare Vissefjärda: ”De backade hem mycket och vi fick mycket boll. Vi har stenkoll på matchen och alla i laget tar i och backar hem när det behövs. Vi har börjat med fem raka segrar men nästa vecka blir det tuffa motstånd som även de tagit alla segrar så vi laddar om till de viktiga matcherna och hoppas på poäng.”

Matchens lirare Vissefjärda: Max och Simon Wellander på mittfältet

 

Mål Bosnien-Hercegovina: Samir

Nadarevic, tränare Bosnien-Hercegovina: ”De var det bättre laget helt enkelt, de vann rättvist. Vi försökte göra vårt bästa men fick en tidig skada och en till i andra och så fick de en billig straff. Det har börjat dåligt för oss men vi kämpar på trots många skador samt många utvisningar tidigt i säsongen. Viktigaste är att vi har kul och umgås känner vi, vi har mött favoritlagen så vi hoppas på några vinster framöver. Trots utvisningar var det en schysst match och de var det bättre laget, helt klart.”

Matchens lirare Bosnien-Hercegovina: Pjeere Lakkso

Relaterade artiklar