Efter utspelet på Facebook – Johan Persson (S) blir JO-anmäld

Roger Holmberg sa till 24Kalmar under fredagen att han inte visste om han hade gjort fel eller inte.

Efter att Roger Holmberg (S) skrivit om sekretessbelagd information på Facebook så JO-anmäls nu både Roger Holmberg men också Johan Persson (S).

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Under fredagseftermiddagen kunde 24Kalmar avslöja att att Roger Holmberg (S) skrivit om sekretessbelagda uppgifter på Facebook. Det var ett enskilt fall där Holmberg, som är ordförande i socialnämnden, vid namn röjde uppgifter om ett enskilt ärende. Nu har Holmberg blivit JO-anmäld. Detta för att just ha röjt sekretessbelagda uppgifter enligt anmälaren.

Som om inte det vore nog så har även Johan Persson (S) också blivit anmäld i samma anmälan. Detta då han enligt anmälan ska ha spridit inlägget vidare. Anmälaren menar då att Persson gjort legitimitet av Holmbergs agerande. Hur Persson ska ha spridit inlägget vidare framgår inte i anmälan.

"Jag hoppas för vår allas skull att det sker en anmälan som får pröva brottsligheten i Roger Holmbergs och Johan Perssons handlande i denna fråga", står det bland annat i anmälan.

Under fredagen kommenterade Roger Holmberg händelsen till 24Kalmar.

Tänker du inte att detta är ett brott mot sekretessen?

– Jag har ingen aning, det viktiga måste vara att vi pratar om riktiga uppgifter. Påståendet från vederbörande måste tala om vad som faktiskt är beslutat. Det var min tanke. Det var ingen känslig information som belopp, varför, diagnos eller sjukdom, säger Roger Holmberg, och fortsätter;

– Jag ser det på det viset att vederbörande själv har kommit med ett felaktigt påstående om att han inte fått försörjningsstöd. Detta gör att många påstår att Kalmar kommun inte gör något. Det är något viktigt att redovisa vilket stöd vi faktiskt ger eftersom det faktiskt var felaktiga uppgifter. Många blir arga och förbannade i onödan, säger Roger Holmberg.

Att Sverigedemokraterna legat bakom den JO-anmälan som gjorts har dementerats och stämmer alltså inte.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar