Efterlängtad invigning i Smålandsidrottens nya lokaler

Flyttar in i Kalmar Sportcenter. "Vi kallade det andra för "råttboet", så det är väldigt stor skillnad mot hur det var tidigare".

delningar

Marianne Dahlberg (S) ger Nicklas Wiberg en kram.

Thomas Olsson, styrelseledamot från Smålandsidrotten.

Therese Möllevi, idrottskonsulent, Smålandsidrotten.

Under tisdagen vad det dags för invigning av Smålandsidrottens nya lokaler i Kalmar Sportcenter. Totalt får Smålandsidrotten sex nya kontor och de kommer att få dela kontorslänga med bland andra Kalmar HC.

– Jag vet att det är många som har längtat och pratat om det i många år. Innan har det inte funnits möjligheter eller blivit av, men nu fanns det det Smålandsidrotten, som är några av våra bästa kamrater förtjänar bra och ändamålsenliga lokaler i hjärtat av Kalmar Sportcenter, säger Marianne Dahlberg (S).

Tanken är dessutom att föreningar ska kunna mötas i lokalerna. Och att Smålandsidrotten ska ligga i vad Dahlberg kallar hjärtat av av Kalmar Sportcenter, var självklart, det menar P-O Johansson, verksamhetschef på kommunens enhet Idrott Bad Friluftsliv.

– När vi fick de här lokalerna tillgängliga var det många som var intresserade, men för oss var det självklart att första fråga Smålandsidrotten. Det var viktigt att erbjuda Smålandsidrotten, en av våra stora samverkanspartner, de här möjligheterna, säger han och fortsätter.

– Men inte nog med det, vi kommer själva få möjligheten att sitta här. Och inte minst att kunna erbjuda Kalmar HC ändamålsenliga lokaler, det var många saker som var positiva och jag är väldigt glad att vi inviger det idag.

För Therese Möllevi som arbetar som idrottskonsulent på Smålandsidrotten, var flytten från de gamla lokalerna mer än välkomna.

– Det känns jätteroligt, kul med nya lokaler, trevlig miljö och framförallt så är det lättare att kunna hänvisa våra föreningsledare till de här lokalerna, säger man Kalmar Sportcenter så vet alla vart man ska ta vägen, säger hon.

Hur mycket betyder det här för er, skulle du säga?

– Tror det betyder jättemycket att sitta där idrotten finns, att det finns en närhet till idrotten och lite mer centralt om vi säger så. Vi kallade det andra för "råttboet", så det är väldigt stor skillnad mot hur det var tidigare, säger Therese med ett leende.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar