Laddar

Efterlängtad seger för KHC: "Höll oss till vår gameplan"

Kalmar HC vann hemma mot Helsingborg med 4-1.

delningar

Den korta negativa trenden som Kalmar HC har haft med två raka förluster fick ett slut under söndagens match hemma mot Helsingborgs HC. När drygt fyra minuter var spelade kunde Kim Runemark göra 1-0 till hemmalaget. Ett resultat som höll sig perioden ut.

Den andra perioden hann bara bli fem minuter gammal innan David Algulin kunde utöka KHC:s ledning till 2-0. När det återstod 45 sekunder av den andra perioden utökade Kalmar ledningen till 3-0 efter mål av Adam Persson. Men när det endast återstod sex sekunder av den andra perioden kunde Helsingborg göra ett viktigt reduceringsmål.

Den tredje perioden var mållös i över 16 minuter innan Jesper Sellin kunde sätta punkt för matchen med sitt 4-1-mål.

– Jag tycker att vi förde spelet under större delar av matchen. Vi skapade situationer som vi inte har gjort i de senaste matcherna och vi gjorde det lite enklare och defensiven och det gav oss chansen att skapa mer offensivt, säger en av målskyttarna Jesper Sellin.

Vad var skillnaden mot de två senaste matcherna?

– Vi höll oss till vår gameplan och vi har pratat mycket om att snacka på planen och hjälpa varandra och att lägga lite mer puckar på ytor. Vi har väl i och för sig pratat om det mesta, men det är väl försvarsspelet främst som vi snackat om. Att liksom inte fuska med det utan ligga nära och överlägga när vi ska göra saker och ting offensivt.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Mobilen tar plats i vår vardag

I dagens samhälle reagerar vi nästan mer på om någon inte pillar på sin mobil, än om man är upptagen med den.