Laddar

Efterlängtad vinst i SM: ”Vi är superglada”

Det gick minst sagt bra för Elin Stenborg och Lisa Dagnäs under tisdagens tävling.

delningar

Under tisdagen tävlade Elin Stenborg och Lisa Dagnäs från Jenny Nyströmsskolan i skolmästerskapen i bakning i Göteborg. Det var hård press på tjejerna då Jenny Nyströmsskolan placerat sig på andra plats de senaste fyra åren.

Tydligen är det femte gången gillt som gäller då Elin och Lisa under tisdagseftermiddagen utsågs till vinnare av skolmästerskapen.

– Vi är superglada, säger Elin efter vinsten.

 

Under tävlingen skulle de baka matbröd, wienerbröd, vetebullar, prinsesstårtor och marsipanfigurer. Juryn var mycket imponerade av tjejernas insats då de även lyckades ta hem några individuella priser.

– Juryn sa att vi hade jobbat strukturerat, haft ett bra samarbete och jobbat rent och snyggt. Vårt bord var jämnt, alltså att allt såg bra ut när det var upplagt och våra vetebröd stack ut så vi vann även ett individuellt pris för dem. Lisa vann även pris för bästa tårta och marsipanfigurer.

Hur kommer ni att fira? – Just nu åker vi bussen hem och kommer inte att vara hemma förrän sent i kväll så det blir till att fira lite på bussen, säger Elin.

Vinsten är en kurs tillsammans med svenska bagerilandslaget.

– Det kommer bli jättekul och lärorikt, avslutar Elin.

Relaterade artiklar