Efterlängtat kval för Kalmarsund: "Har väntat nästan i ett år"

I fjol gick båda matcherna till förlängning, i år ställs man mot samma motstånd i kvalets första omgång.

delningar

Den 17 februari var det helt klart. Redan då hade FBC Kalmarsunds damer plockat in tillräckligt med poäng för att säkra kvalplatsen mot SSL. Sedan dess har det varit en evig längtan och under söndagen drar kvalet igång.

– Det är verkligen skönt. Vi har väntat på på det här nästan i ett år. Men det känns bra, bitarna har börjat falla på plats och vi har fått ihop en helhet. Vi har en gameplan, spelarna är informerade och vi har en harmoni i laget, säger Rasmus Bernhardsson, huvudtränare i laget.

Den första motståndaren för Kalmarsund är mer än bekant. Det är Lockerud/Mariestad man ställs mot. Samma lag som man i fjol slog ut med genom två förlängningssegrar. Mötet med Lockerud/Mariestad är den första omgången i kvalet mot SSL. Matcherna spelas i bäst av tre matcher där Kalmarsund har fördel av att kunna få spela på hemmaplan i en eventuell avgörande tredje match.

Har ni scoutat motståndaren?

– Mycket, vi har bra koll på Lockerud redan innan. Sedan har vi kollat på lite film för att fånga in hur de spelar utan boll och med boll. Men också hur de spelar i boxplay och powerplay. Vi ger det viktigaste till spelarna, det andra håller vi tränare för oss själva. Sedan är vi redo att ta fram det om de straffar oss, förklarar Bernhardsson.

Är det något speciellt ni behöver tänka på mot Lockerud?

– De kommer att sätta hög press på oss. Vi brukar möta lag som backar hem, men vi kan nog förvänta oss en hög press där de vill vinna boll högt upp i banan.

Tror du att det blir mycket publik?

– Vi hoppas verkligen det. Det blev ingen bra matchtid men jag tror det blir mycket publik ändå. Vi är inte vana vid det men det kan nog höja oss om vi känner att vi har publiken bakom oss.

Bortsett från Alma Bäckstedts knäskada så är truppen inakt. Matchen spelas under söndagen i Kalmar sportcenter med start klockan 19:00.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.