Laddar

Efterlyser: ”Vi hoppas att någon har ett nummer liggandes”

Varje år ges ett nummer av tidningen Extasen ut av eleverna på Lars Kaggsskolan. Inför årets Extasendag, då studenterna ger sig ut på stan för att sälja tidningen, passar elevkåren på att göra en efterlysning.

delningar

Det är en tradition som har hållit i sig sedan år 1964 då den första upplagan av Extasen trycktes på Lars Kaggsskolan. Varje år ger de ut ett nummer av studentidningen där man kan läsa om lite allt möjligt enligt elevkårens Oscar Sigvardsson:

– Det är en rolig tidning med en hel del skämt och där det bland annat står saker som har hänt på Kagg under året. Men även om man inte är intresserad av just Kagg så står det om andra händelser och roliga saker runt om i Kalmar, berättar han.

En annan sak som hör till traditionen är Extasendagen. Den 12 maj kommer medlemmarna av Kaggskolans elevkår att samlas för att vandra mot cellgraven i Kalmar. Alla är utklädda och under dagen får eleverna i uppdrag att i lag sälja nummer av Extasen på flera kreativa sätt.

– Man får olika poäng för varje uppdrag. Det kan handla om att försöka sälja en tidning samtidigt som man badar i fontänen eller att man ska ta en bild på tidningen tillsammans med en häst. Det brukar vara ungefär 200 personer som är med varje år så det är fullt ös.

Oscar vill också passa på att göra en efterlysning:

– Vi håller på att leta efter alla Extasen som har getts ut sedan -64 för att göra dem digitala. Vi har många nummer men det saknas ett par från några år. Det skulle vara kul om någon gammal Kaggnist har ett nummer liggande som vi får låna.

I faktarutan ser du vilka tidningar det är som saknas. Har man ett nummer går det bra att kontakta Lars Kaggs elevkår.

Dessa årtal av Extasen saknas:

1965

1966

1967

1968

1970

1971

2003

2004

2005

2006

2007

2012

Relaterade artiklar